avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Care este termenul maxim in care se poate dezbate o moștenire.Isi pierde cineva dreptul dacă nu se solicită partea de mostenire
Cel mai recent răspuns: adrian drambu , utilizator 15:00, 27 Octombrie 2018
Buna seara
Acceptarea se face expres sau tacit in maxim un an.
Dezbaterea se poate face ORICAND!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Tatal meu a decedat in anul 1988. La dezbaterea succesiunii, eu si fratele meu am cedat in favoarea mamei. Mama mea mi-a facut act de vanzare cumparare in anul 2004. Mama a decedat in 2007. In anul 2016 rudele mele, vecini cu mine, m-au actionat in instanta pentru acaparare. Instanta a stabilit, definitiv ca nu am acaparat teren. In cursul procesului am descoperit un act de intretinere al bunicii paterne (prezentat in instanta de rudele mele pentru a justifica suprafata de teren pe care o ocupa), intocmit la 5 ani dupa decesul tatalui meu, anul 1993 prin care bunica paterna transmitea 315 m.p. fratelui tatalui meu, iar restul de 315 m.p. revin mostenitorilor tatalui meu si mostenitorilor fratelui acestuia, in mod egal. Mai pot deschide mostenirea daca ei (mostenitorii fratelui tatalui meu) au ocupat terenul din anul 1993 si si pana in prezent ? Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
adrian drambu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adrian drambu adrian drambu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Tatal meu a decedat in anul 1988. La dezbaterea succesiunii, eu si fratele meu am cedat in ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor legal paulpiancu paulpiancu In anul 1990 urmare a decesului tatalui meu, am deschis succesiunea impreuna cu mama mea si fratele meu. In urma dezbaterii mi-a revenit intreaga masa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o incalceala cu un teren. sper sa ma poata ... EEliss EEliss Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata lamuri cineva Bunicul meu a decedat avand doar doi baieti Cei doi frati , in 1998 (sau 1993), ... (vezi toată discuția)