avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata ...

Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata lamuri cineva
Bunicul meu a decedat avand doar doi baieti
Cei doi frati , in 1998 (sau 1993), au vandut cu un act de mana ,numit chitanta (pe care noi nu am vazut-o vreodata, asta fiind si cauza pentru care nu stiu anul cand s-a realizat) o bucata de teren ,0.6 ha.
Unul dintre frati a decedat in anul 2016 iar noi, mama, fratele. si eu am facut succesiunea dupa partea tatalui doar pentru bunurile dobandite de parintii nostri impreuna. Aceste bunuri se afla intr-un alt oras, fara nici o legatura cu ce avea bunicul meu.
In momentul acesta, am fost dati in judecata de urmasii cumparatorului acelui teren (0.6 ha, pe care noi nu il/ii cunoastem) pentru a fi obligati sa intocmim un contract de vanzare-cumparare pe baza acelei hartii de mana, in caz de refuz instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Mentionez ca dupa moartea bunicului, nu s-a facut nici-o succesiune si cei doi frati nu au acceptat vreodata mostenirea? De asemenea, noi nu avem nici-o legatura cu unchiul nostru de 35 ani , dar acesta traieste.
Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: EEliss , utilizator 10:48, 14 Mai 2021
Pai, depinde, ce doriti sa faceti? Cel mai simplu este, daca va puneti de acord cu totii, dvs, fratele, mama si unchiul, sa le raspundeti "cumparatorilor" ca sunteti de acord sa dezbateti succesiunea dupa bunici pe cheltuiala lor, dupa care sa intabulati dreptul de proprietate, tot pe cheltuiala lor, iar apoi sa intocmiti un contract de vanzare, evident, tot pe cheltuiala lor. Ca sa nu aveti bataie de cap prea mare le puteti da o procura prin care sa se ocupe de tot.
Din cate am inteles cumparatorii nu doresc sa suporte nici o cheltuiala. Noi nu avem nici-o problema cu a le da pamantul respectiv (eu, frate, mama)
In acest caz exista vreo cale legala de a renunta mama,fratele si eu la partea ce i s-ar fi cuvenit tatalui de la bunicul? Nu suntem interesati de nimic din ceea ce se pare ca ar fi detinut bunicul. NOI, cei trei, am dezbatut succesiunea dar doar pentru bunurile obtinute impreuna de mama si tata pe perioada casatoriei.
Da, in calitate de mostenitori ai tatalui puteti merge la un notar public unde sa dati o declaratie prin care sa recunoasteti faptul ca tatal dumneavoastra nu a facut nici un act de acceptare tacita sau expresa a mostenirii dupa tatal sau (si dupa mama sa daca aceasta a decedat dupa el) si intelegeti ca tatal dvs (si prin urmare dvs) sa ramana strain de succesiunea tatalui sau (si a mamei sale, daca este cazul).
Da dar faptul ca au incheiat acea "chitanta" nu poate fi interpretat ca un act de acceptare tacita a mostenirii?

Alte discuții în legătură

Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ormenisan alina ormenisan alina Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) ... (vezi toată discuția)