avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata ...

Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata lamuri cineva
Bunicul meu a decedat avand doar doi baieti
Cei doi frati , in 1998 (sau 1993), au vandut cu un act de mana ,numit chitanta (pe care noi nu am vazut-o vreodata, asta fiind si cauza pentru care nu stiu anul cand s-a realizat) o bucata de teren ,0.6 ha.
Unul dintre frati a decedat in anul 2016 iar noi, mama, fratele. si eu am facut succesiunea dupa partea tatalui doar pentru bunurile dobandite de parintii nostri impreuna. Aceste bunuri se afla intr-un alt oras, fara nici o legatura cu ce avea bunicul meu.
In momentul acesta, am fost dati in judecata de urmasii cumparatorului acelui teren (0.6 ha, pe care noi nu il/ii cunoastem) pentru a fi obligati sa intocmim un contract de vanzare-cumparare pe baza acelei hartii de mana, in caz de refuz instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Mentionez ca dupa moartea bunicului, nu s-a facut nici-o succesiune si cei doi frati nu au acceptat vreodata mostenirea? De asemenea, noi nu avem nici-o legatura cu unchiul nostru de 35 ani , dar acesta traieste.
Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: EEliss , utilizator 10:48, 14 Mai 2021
Ba da, fix asta poate insemna.
Pfff. Deci nu avem cum sa renuntam la ce i s-ar cuveni tatalui dupa bunicul
Cata vreme aveti cunostinta de acea chitanta si cunoasteti suficient legislatia cat sa intelegeti ca acesta este un act de acceptare tacita a succesiunii, nu puteti da acea declaratie, corect.
Multumesc frumos,
chiar nu stiu cum am putea solutiona aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ormenisan alina ormenisan alina Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) ... (vezi toată discuția)