avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaș copil minor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaș copil minor

Este vorba despre nepotul meu minor, în vârstă de 17 ani care locuiește în Italia împreună cu mama sa (sora mea) și în intretinerea căreia se află prin hotărâre judecătorească în urma divorțului de tatăl lui, care s-a pronunțat în anul 2002. Tatăl a decedat recent , la vârsta de 52 de ani.. Menționez că nu a plătit nicio pensie de întreținere fiului său cât timp a fost în viață, chiar dacă a existat o hotărâre judecătorească în acest sens. Nu cunoaștem dacă a lucrat cu carte de muncă in tot acest răstimp. Vă rog să-mi spuneți dacă minorul are dreptul la o pensie de urmaș, fiind elev în Italia și de ce acte ar fi nevoie. Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua laura-maria laura-maria as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters241292 ContSters241292 Buna seara, Sunt divortat si platesc pensie alimentara unui copil rezultat din casatorie. Daca baiatul a devent major si inca este elev, cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)
Despre actele pentru buletin si parasirea tarii natale a unui minor Elena Mitru Elena Mitru Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai ... (vezi toată discuția)