avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa depun contestatie la PV de circulatie, ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa depun contestatie la PV de circulatie, ce trebuie sa fac?

Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, celalalt conducatorul auto era foarte, foarte agresiv, nu am putut dicuta cu el pt a incheia o constatare amiabila. Am fost sa declar incidentul la politie, cei de la biroul accidente usoare, au vrut sa imi ia permisul de conducere, mi-au cerut spaga pt a nu imi ridica permisul, am sunat la DGA, le-am facut flagrantu, cu inregistrare video, audio, toate aflate in dosar la DGA. La o luna de zile, primesc telefon pt a fi invitat la confruntare cu celalalt conducator auto. Confruntarea nu a fost deloc o confruntare a declaratiilor ci mai degraba o sentinta. nimeni nu a ascultat ce am avut de spus si nici nu i-a interesant. Mi-au ridicat permisul pt 60 de zile si mi-au aplicat si o amenda de 860 de lei, iar in constatarea incidentului, in PV a mentionat cu totul altceva decat am declarat eu.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:38, 30 Octombrie 2018
Depuneti contestatia in 2ex precum si toate actele de care intelegeti sa va folositi la instanta competenta,solicitati un certificat de grefa pe care il depuneti la politie pt a va recupera permisul.Anexati taxa timbru 20 lei pt contestatie si 1 leu pt certificat.
Aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV la judecatoria responsabila in termen de 15 zile de la comunicare PV
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns! Singurul document pe care il pot anexa la contestatie este procesul verbal de contraventie, deoarece restul documentelor ( poze si declaratia mea) se afla la dosar. Exista un model anume de contestatie ce trebuie depus la judecatorie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca anu stapaniti procedura este de preferat sa apelati la persoana specializata,care sa va redacteze plangerea,eventual sa va reprezinte si sa va apere interesele in instanta
De principiu, cat costa serviciile unei persoane specializate sa te reprezinte si sa iti redacteze contestatia?

Alte discuții în legătură

Circulatie rutiera gabrielion gabrielion Buna ziua!Aseara pe A1 filtru politie,sofer gasit cu alcoolemie 0,10,retinut permis 3 luni plus amenda 1350 lei(625 in 15 zile).A recunoscut si a semnat ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie Bashquet Bashquet Bună, Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul ... (vezi toată discuția)
Incident rutier ContSters180748 ContSters180748 Buna ziua, O situatie bizara: Mergeam cu masina pe drum cu 2 benzi pe sens ( eu mergand pe banda de langa marginea drumului), viteza 90/h si din stanga a ... (vezi toată discuția)