avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a lăsat, prin testament, apartamentul familiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a lăsat, prin testament, apartamentul familiei care a îngrijit-o. Pot să le cer despăgubiri pentru lipsa folosinței bunului în această perioadă, și ce variante am să intru în posesia rezervei succesorale, evitând calea judecății?

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: relatia dintre mine si mama mea s.a deteriorat si ani buni nu ne.am vazut si nici nu am comunicat. Fiind o persoana in varsta si.a gasit o familie sa o ingrijeasca si sa le ramana in schimb apartamentul mamei. Mama a decedat, ei s.au ocupat de inmormantare si dupa aceea au deschis succesiunea la notariat. Am fost chemata si eu in calitate de fiica si pentru ca mama le facuse testament , nu am fost de acord cu el si mi.am solicitat rezerva succesorala. Ei nu au fost de acord sa impartim in jumatate masa succesorala si nici sa mi se elibereze certificat de calitate de mostenitor. I.am chemat la mediator si mi.au propus o suma cu care nu sunt de acord. Acea familie locuieste momentan in acel apartament. Ce varianta am sa intru in posesia rezervei mele succesorale, evitand calea judecatii ? Pot sa le cer despagubiri pentru lipsa folosintei bunului pe aceasta perioada daca nu am acel certificat de calitate de mostenitor?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iertati-mi interventia... daaar, mi se pare inuman, ca dupa ani de zile de suferinta, oricit de mare sau mica ar fi aceasta, si, mai ales, dupa decesul mamei, sa vi sa ii iei averea!!! Suferinta sufleteasca NU se vede, si aia e cea mai mare!!! Oamenii aceia, cu siguranta au facut ce au putut mai bine. Iar de ce au facut testament... probabil ca "asa au apucat". Nu au avut bani, timp, minte sa consulte pe cineva de specialitate sa le spuna cum sa faca sa fie casa lor. Si, se trezesc dupa ani... ca de fapt, degeaba au ingrijit-o pe mama-batrina, ca vine hop-tzop (cica) fiica (doar ca i-a dat viata... si a crescut-o pina la un moment dat... si a ingrijit-o... si i-a dat sa manince... si, a trimis-o si la scoala...) sa le ia casa!!! Frumos?!? Moral?!? Pacatele facute se contabilizeaza si, cind ti-e lumea mai draga, Cel de sus, zbang, te loveste, de nici nu sti de unde!!! Maaare e mila Lui, daaar si reversul... e inzecit! Hai sa avem sanatate si minte in cap sa facem lucrurile bine!
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
NicoletaConsuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Marianapetre Marianapetre Buna seara .Suntem 2 copii la parinti ,tatal a decedat cu multi ani in urma si a ramas mama care avea o mostenire de la parintii ei.In anul 2016 a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)