avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare imobil fara teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare imobil fara teren

Se poate vinde de catre o societate o constructie din tabla, cu destinatie de spatiu comercial, fara a fi si proprietar pe teren? Si in ce conditii? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine vinde constructia in baza carui act o poseda? Cum si in ce conditii a fost edificata constructia? Cum si de la cine a cumparat proprietarul actual constructia? Este intabulata constructia, are toate actele in regula? Pe terenul cui este constructia? Ce raporturi juridice exista in acest moment intre sociatate si proprietarul terenului? S.a.m.d.
Constructia este de prin anii 70, nu am acum toate datele, acum, dar le am. Proprietarul terenului este primaria. Nu este intabulata. Figureaza in evidentele contabile ale societatii si fiscale ale primariei. Este construita in anii de "dinainte" de societatea cooperativa pe care o administrez acum, cu o posesie continua, proprietar, neviciata, etc., cum se construia cand "partidul" hotara. Si cam atat. Multumesc de interes! Stima!
Trebuie sa oferiti toate datele. In principiu, intabulati constructia si apoi o vindeti, sau vindeti societatea cu totul. Sau, apelati la alte mijloace juridice pentru identificarea carora ar trebui vazute actele.
Va multumesc de amabilitate. "Datele" insemnand doar data exacta a construirii. In rest, nu-i suficient? Se poate intabula cu teren proprietatea altuia? Si se poate vinde?? Nu, in niciun caz nu este vorba de vanzarea societatii. Este o constructie de care nu prea mai avem nevoie. Avem cumparator, acesta vrea "acte", normal. Gasesec eu o solutie, dar mai intre si pe aici. Stima!
Pai, pentru un raspuns corect si complet, nu-i suficient ce ati scris. Adica, chiar daca mergeti la un avocat si discutati fata in fata, nu vi se poate oferi un raspuns doar pe baza informatiilor scrise de dvs mai sus. Vi se va spune; "Veniti cu actele !!"
Mai aveti si varianta sa vindeti o bucata din firma, adica sa faceti o divizare a societatii si odata cu partea vanduta sa se preia si o parte din patrimoniu, respectiv hala. Pentru ca altfel, daca nu aveti acte pe hala si intabulare si daca probabil exista un contract cu primaria pentru folosinta terenului de sub hala, s-ar putea sa va treziti cu altele nerezolvate.
Dar, asa cum ati spus si dvs, dvs le stiti cel mai bine! Bafta!

Alte discuții în legătură

Procura pentru vanzare kaoelena kaoelena am un teren in concesiune si am inceput constructia unei case.abia ce am depus actele pentru cadastru si intabulare si as vrea sa stiu daca in stadiul in ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)