avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii asociatie

Dacă eu locuiesc la actuala adresa din 2016 si persoana care a locuit inainte a avut datorii la asociatie ,ținând cont că eu plătesc lunar cheltuielile ce țin de apartament către ei ...acum sa imi spuna ca sunt cheltuieli cu executare silită pt neplata acelor datorii ,nu m.au anunțat niciodată ca daca nu plătesc datoriile din urmă asociația e data in judecata ... e normal ca acele executari sa le plătesc? Mentionez ca nu m.au anunțat niciodată ca sunt dati in judecata
Cel mai recent răspuns: Adriana241971 , utilizator 20:11, 28 Octombrie 2018
Buna ziua,
Solicitati IN SCRIS TOATE DATELE si adresati-va instantei.
Dvs. trebuie să plătiți de cand locuiti.
Faceti cerere în scris.
Se fac abuzuri de asociații de cand oamenii nu maiangajeaza avocați din lipsa banilor.
E si problema ca asociațiile nici macar nu isi permit sa plateasca cheltuielile cu avocatul celui care ii sunt încălcate drepturile.

Mergeți și l primărie si sesizati în scris sa le dea amenda.


Adriana241971 a scris:

Dacă eu locuiesc la actuala adresa din 2016 si persoana care a locuit inainte

Sa inteleg ca dvs ati devenit proprietarul cu acte al apartamenului incepand cu 2016?
Sau sunteti chirias (sau echivalent) la acea adresa din 2016 iar "persoana care a locuit inainte" a fost tot un chirias sau chiar proprietarul?
Pentru ca raspunsul difera functie de situatia exacta.
Părinții mei sunt decedați si nu am facut succesiunea apartamentului ... suntem 4 frați iar înaintea mea a stat o soră care a plecat în Germania de 2 ani si a lăsat ceva datorii la asociatie ... dar ideea e ca nu am fost anunțată ca asociația va fi dată în judecată dacă nu se plătesc acele datorii.... intr.un final datoriile către ei le.am plătit în totalitate luna aceasta ... după ce am plătit am aflat ca asociația are de plătit executari silite din anii din urmă... mentionez ca nu m.au înștiințat în nicio luna de 2 ani de când locuiesc de faptul că asociația este executată silit pentru datoriile pe care le aveam


Adriana241971 a scris:

după ce am plătit am aflat ca asociația are de plătit executari silite din anii din urmă...

Plata acelor executari revine proprietarului de la acea data, respectiv parintilor dvs,, respectiv mostenitorilor (tuturor celor 4 frati).

Conform legii obligatia achitarii cotelor (inclusiv penalitati) revine proprietarului, respectiv mostenitorilor. Nu celor ce locuiesc, nu chiriasilor, nu oamenilor strazii care vin si dorm cate o noapte. Situatia e absolut identica cu cazul in care parintii dvs ar mai fi in viata si astazi (eventual ar locui tot acolo sau nu).
Deci nu conteaza cine a locuit efectiv sau daca a locuit cineva. Proprietarul/mostenitorii trebuie sa plateasca tot ceea ce e de plata.

Faptul ca nu ati avut cunostinta de datorii nu va exonereaza de plata (ma refer la toti mostenitorii impreuna).
Despre datoriile acestea puteati afla daca va duceati la sedinta anuala a asociatiei unde cenzorul prezinta, sa-i zicem, bilantul. Daca sedinta s-a tinut sau nu, daca darea de seama s-a facut sau nu, daca parintii dvs erau membrii ai asociaitiei sau nu, e tardiv sa mai discutam.

Ar mai ramane de investigat daca executarea nu e cumva un rezultat al neindeplinirii obligatiilor conducerii asociatiei dar pt asta va trebuie un avocat la locul faptei + posibil audit si muuuult timp.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de locatari SMZz SMZz Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie curioasa: In vara anului 2016 am fost plecat de la domiciliu, al carui proprietar sunt, timp de 4 luni. In ... (vezi toată discuția)
Chiriasul si propietarul: sustragerea de la plata bucurescu bucurescu buna seara, am inchiriat un apartament unei familii compuse din 4 membrii. De anul trecut si pana in prezent la intretinere chiriasul a declarat doar 3 pers. ... (vezi toată discuția)
Restante create de chiriasi andreeasorinamicu andreeasorinamicu Buna ziua, Problema de fata e putin mai complicata decat in mod normal. Tatal meu detine un apartament, in care la momentul de fata locuiesc. Intre 2011 ... (vezi toată discuția)