avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parazapezi acoperiș
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parazapezi acoperiș

Bună ziua! În anul 2010, vecinul de la etajul 4 a pus acoperișul pe bloc. Nu s-au pus parazapezi si nici burlane, ci doar ulucii si un cot de evacuare. Deoarece atunci când ningea, toată zăpada cădea, distrugând tot în jos, am hotărât să punem parazapezi. Am vorbit cu vecinul de la 4, care inițial a fost de acord, iar după ce le-am pus vecinul a venit la noi,amenințând că ne da in judecata deoarece consideră că acoperișul nu va ține si va cădea, având montate parazapezi.
Cu ce am greșit, ce este de facut? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:42, 28 Octombrie 2018
Încercați să va lămuriți daca din punct de vedere tehnic exista probleme.
Dacă este ok tehnic nu sunt probleme deosebite dar trebuie să lămuriți si vecinul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acoperisul reprezinta parte comuna
Proprietarul nu are dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune sa execute interventii fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Initial contactati presedintele de asociatie pentru a clarifica temeinicia si legalitatea interventiei
Daca vecinul a intervenit asupra partii comune condominiu fara acordul asociatiei de proprietari si fara a parcurge procedura de autorizare situatia este complexa deoarece modificarea nu este consemnata in cartea tehnica a constructiei si nu are garantie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acoperisul vecinului :( iosif74 iosif74 Buna seara, Am o mare problema cu acoperisul vecinului meu (locuiesc la casa)... In fiecare iarna sunt nevoita sa fac fata avalansei de zapada care cade ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unei anexe peste gardul comun radupe radupe Buna ziua! Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat! Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral ... (vezi toată discuția)