buna, as dori sa stiu cum se acorda concediul medical, in sensul ca am primit 5 zile de concediu medical de vineri pana marti incluzand si zilele de weekend, sambata si duminica care sunt zile nelucratoare, si eu practic am stat in concediu 5 zile lucratoare. e corect certificatul de concediu? dak nu este, se poate corecta? care este procedura? eu stiam k se acorda pt zile lucratoare. Multumesc anticipat.
Concediul medical se acorda pe o anume perioada care poate sa nu sa acopere si zilele de weekend, dar se platesc propriu-zis zilele lucratoare din acea perioada.
Daca ati primit concediu medical de vineri pana marti, dvs trebuia sa va prezentati la serviciu miercuri.
Zilele din week-end acoperite de concediu medical NU se compenseaza cu alte 2 zile in cursul saptamanii viitoare.
Asa cum a pecizat si colegul Edhab, concediul medcial se acorda in zile calendaristice si nu lucratoare.
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)