avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in weekend?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in weekend?

buna, as dori sa stiu cum se acorda concediul medical, in sensul ca am primit 5 zile de concediu medical de vineri pana marti incluzand si zilele de weekend, sambata si duminica care sunt zile nelucratoare, si eu practic am stat in concediu 5 zile lucratoare. e corect certificatul de concediu? dak nu este, se poate corecta? care este procedura? eu stiam k se acorda pt zile lucratoare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
just_anna25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 4 August 2023
Conform OUG 158/2005 concediu pentru incapacitate temporar de munca se acorda in zile calendaristice.

Deci nu este corect calcul pe zile lucratoare in situatia dvs.

Concediul medical se acorda pe o anume perioada care poate sa nu sa acopere si zilele de weekend, dar se platesc propriu-zis zilele lucratoare din acea perioada.
multumesc de raspuns, inseamna k zilele de weekend vin in compensarea a doua zile lucratoare din saptamana pt care s-a acordat concediul medical? ms
multumesc pt. raspuns.
Daca ati primit concediu medical de vineri pana marti, dvs trebuia sa va prezentati la serviciu miercuri.
Zilele din week-end acoperite de concediu medical NU se compenseaza cu alte 2 zile in cursul saptamanii viitoare.

Asa cum a pecizat si colegul Edhab, concediul medcial se acorda in zile calendaristice si nu lucratoare.

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind plata concediului medical victorya_21 victorya_21 Prietenul meu student lucreaza la o firma privata de alimentatie publica avand contract de munca doar pe durata weekend-ului. Deoarece a necesitat o ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)