avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj...

Sunt în perioada de șomaj de aproximativ 2 luni și fac și un curs de patiserie pentru că ni s-a spus că este obligatoriu ca să luăm acea indemnizație. La acel curs există și practică în oraș de care eu nu am timp pentru că mă pregătesc pentru facultate. Pot refuza doar practica sau trebuie să renunț la șomaj cu totul? Ni s-a spus și că dacă nu ne prezentăm la curs va trebui să îl plătim sau ceva de genul. Este adevărat? Vreau mai multe detalii despre aceste lucruri ca să știu ce o să fac. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 29 Octombrie 2018
Daca cursul cuprinde si practica, atunci riscati sa pierdeti indemnizatia.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursurile de calificare gratuite pentru someri sunt obligatorii? silviu35 silviu35 MI-AM facut somajul mi sa dat carnetul de somer ma pus sa semnez toate documentele se faceau cursuri de calificare dar ei nu mi sa spus nimic cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmpla dacă nu renunți la cetățenia romană?? Raul Lichi Raul Lichi Buna seara. Locuiesc in Spania din 1999 Acum trei ani am obținut cetățenia spaniola și anul trecut când am fost in concediu in Rom mi s-a spus la ... (vezi toată discuția)
Despre cursurile de specializare Mihai3320 Mihai3320 Buna ziua! Am 19 ani si sunt absolventul unui liceu teoretic - profil matematica-informatica. Un ultimele 3 luni de cursuri am 'abandonat' fizica in ... (vezi toată discuția)