avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Buna ziua, lucrez in Uk din mai 2018 (contractul acesta deoarece am mai lucrat 2 ani inainte de acest contract) si sunt insarcinata in 2 luni. M-am interesat aici in Uk si pot intra in somaj pe o perioada de 6 luni in Romania deoarece am mai mult de 2 ani adunati lucrati aici. Vreau sa va inreb daca am lucrat in Uk, intru in somaj, din somaj pot obtine ccc? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina elena92 , utilizator 19:27, 29 Octombrie 2018
Din omaj puteti intra in CCC...perioada de somaj este perioada eligibila pentru CCC.

Insa mai bine intrebati la AJOFM -pentru somaj in tara si apoi la AJPIS - pentru acte.
Multumesc pentru raspuns. Am intrebat aici in Uk despre somaj si au zis ca ma incadrez, trebuie sa depun actele in Uk, Uk trimite actele in Romania prin care confirma faptul ca am lucrat aici si am platit taxe, asigurare de sanatate iarRomania stabileste ce suma primesc. O seara frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata si nu lucrez Babes Monica Elena Babes Monica Elena Buna ziua ... eu am ramas insarcinata acum in decembrie adica am o luna si eu am lucrat 02,2016- 03,2018 cam 2 ani si 2 luni si am mai lucrat cam o luna tot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Roxana E. Roxana E. Buna ziua! Eu am lucrat in Romania pana in 8 mai 2017! Spre sfarsitul lunii am plecat in Anglia sa lucrez, iar in iulie am ramas insarcinata acolo ! Am luat ... (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie ptr copil Silvia 1326 Silvia 1326 Buna ziua,acum 3 luni m-am intors in tara din Anglia iar acum 2 luni am ramas insarcinata.Daca ma angajez acum in conditiile in care am lucrat in UK timp de ... (vezi toată discuția)