avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o rudă dependentă de etnobotanice care locuiește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o rudă dependentă de etnobotanice care locuiește cu bunicii și le distruge lucrurile. Poliția din sat cunoaște problema dar nu ia nicio măsură, unde pot sesiza ca să se miște lucrurile?

Am o ruda dependenta de droguri [etnobotanice].Acesta locuieste la tara cu bunicii lui, parintii fiind absenti : mama in strainatate si tatal decedat.
Desi are doar 20 de ani are numeroase dosare pt violente ( si-a batut bunica de nenumarate ori).Din cauza lipsei de bani a ajuns sa ii vanda TOT din casa. Si cand zic tot, ma refer la tot. A avut un ordin de restrictie pe care l-a incalcat (care a expirat intre timp).
In prezent, locuieste singur, doar cu bunicul [bunica fiind plecata] si din cauza lipsei de bani a ajuns sa distruga lucrurile de prin casa,Politia din sat il stie foarte bine DAR refuza sa faca ceva in privinta lui sau nu are ce sa ii faca.Pur si simplu nu inteleg.Eu daca trec strada pe rosu risc sa imi iau amenda iar el e inca in libertate in ciuda lucrurilor pe care le-a facut.
Presupun ca e vorba de ignoranta si incompetenta politistului din sat [ a avut la un moment un raspuns foarte nesimtit cand a fost intrebat de ce nu il aresteaza]..Sau poate nu e vina lui dar avand in vedere ca a constatat la un moment dat ca baiatul incalca ordinul de restrictie, nu a facut absolut nimic in acest sens.
Unde pot sa dau un mail, sa scriu o scrisoare, etc ca sa fac ca lucrurile sa se miste? Nu vreau sa o vad pe femeia asta omorata de un drogat. O casa atat de frumoasa a ajuns un loc atat de depresiv.Imi vine sa plang cand ma duc pe acolo dar nu am ce sa fac.
De dezintoxicare nu vrea sa auda, spune ca nu e dependent si ca nu il intereseaza.Mama lui care e in strainatate nu e interesata de soarta lui.Singura solutie [in opinia mea] e sa fie inchis sau sa moara....
Nu stiu daca am ales bine acest forum pt problema mea dar sper sa imi intelegeti disperarea si [daca exista] sa imi oferiti o solutie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:16, 30 Octombrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ordin de restrictie din nou 6 luni
Si cu noul ordin ce rezolva? Ce n-a rezolvat cu primul? Idea nu e ca facem aceleasi lucruri asteptand rezultate diferite,caci inseamna ca am plecat cu capra la fotograf!
Daca cere un nou ordin,in eventualitatea ca acesta e incuviintat, omul cu etnobotanicele il incalca,iar sesizarea privind incalcarea ordinului o poate face doar bunicul! Cum bunicul/bunica n-au facut sesizarea nici prima oara,cel mai probabil nu o vor face nici a doua! Iar daca vor gandi sa o faca,vor merge la ilitianul satului carele va spune ca cel mai probabil il poate aresta pentru incalcarea ordinului si sa se mai gandeasca. Si bietul batran se va gandi, in sensul ca nu-si va baga nepotul la puscarie. Si ne intoarcem de unde am plecat. Si apoi, cum imaginam ca un batran ar putea tine piept unui derbedeu drogat de 20 de ani?
Ar putea insa cere un ordin in paralel cu un proces de evacuare, daca casa e doar a bunicului. Apoi schimba yala si ....aparent gata. Dar vine golanul, il ameninta si/sau pune umarul pe usa, intra si il mai si bate pe bietul om.
Faceti o plangere la parchet ca omul se drogheaza. Indicati eventual si sursa de la care cumpara si anturajul in care se drogheaza. Poate il aresteaza.
Ordinul nu trebuie incalcat si in caz contrar trebuie sa se aplice sanctiunea legala.

Se poate rezolva problema dar este foarte greu deoarece fără avocat care sa se ocupe serios de caz nu cred ca se va rezolva ceva si cea mai mare problema ar fi aceea că avocatul ar avea mult.de lucru.

Din păcate, exista multe situații de acest fel.din cate am auzit...
Nu este un caz izolat dar rezolvarea este aceeași.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
atunci când nu va mai avea ce vinde, ii va fura bunicului pensia si apoi ii va da o bata in cap.
Si apoi toti ne vom intreba de ce nu l-au arestat.Dragoatii când nu au doza nu tin cont de nimic, de mama de tata de frati de nimic
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, problemele de acest fel pot degenera oricand daca nu se iau masurile potrivite la momentul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie cu dosar civil pentru autoritate tutelara in curs Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Se poate obtine ordin de restrictie pentru amenintari sau se preteaza doar violentei fizice? In cazul de fata exista o actiune la sectia civila de acordare a ... (vezi toată discuția)