avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Buna ziua,
Cum se imparte masa succesorala intre fiul (din prima casatorie), sotia decedatului (a doua casatorie) si sora decedatului?
Cel mai recent răspuns: MoraruLM , utilizator 08:48, 30 Octombrie 2018
Sora decedatului nu are nici o treaba, iar masa succesorala se împarte între soția supraviețuitoare (1/4) si fiu (3/4).
Buna seara,
Bunurile proprii ale defunctului (realizate inainte de a II-a casatorie sau primite in timpul casatoriei prin mosteniri):
- sotia supravietuitoare 1/4
- fiul 3/4
Bunuri realizate in a doua casatorie
- sotia supravietuitoare 5/8 din intreg
- copilul/copiii 3/8
Sora defunctului nu are niciun drept succesoral.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune GeorgiBarba GeorgiBarba Buna seara, suntem 3 mostenitori legali, sotia tatalui meu (decedat ) si 2 copii. Doresc sa stiu va rog ce parte imi revine mie si surorii si ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)