avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dosar penal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dosar penal

Buna ziua,
Asociatia de proprietari (Bucuresti sect. 3) a blocului unde detin si in care lucuiesc, un apartament proprietate personala, a avut in perioada 2012- 2016 o conducere care s-a dovedit ca ne-a prejudiciat de aprox. 40.000 lei pentru ca administratorul ( asa cum sustine presedintele asociatiei) n-a constituit si virat la ANAF obligatiile fiscale obligatorii. Mai mult, din ce spune presedintele, administratorul ( de ce nu si contabilul si cenzorul ) este singurul vinovat pentru ca a falsificat documentele emise de banca unde asociatia avea deschis contul curent. Din spusele presedintelui, am inteles ca s-a deschis dosar penal pe numele fostului administrator dar, la ora actuala -chiar daca am cerut presedintelui, in repetate randuri sa-mi spuna stadiul in care se afla dosarul, nu am obtinut absolut nimic, Motivul invocat: dansul nu are nici un document referitor la acest dosar, singurul document fiind contractul incheiat cu avocatul care ne reprezinta in instanta.
Am studiat prevederile Legii nr 230/2007 si Legii nr 196/20.07.2018, sunt la curent cu drepturile proprietarilor.
Intrebare: daca reusesc sa aflu numarul dosarului, in calitate de proprietar pagubit mi se va permite sa consult dosarul aflat pe rol ( la Tribunal) ?
Cu multumiri


Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
luciapopp, utilizator
Cel mai recent răspuns: luciapopp , utilizator 13:50, 2 Decembrie 2018
Nu. Dosarele aflate pe rolul instantelor nu pot fi consultate decat cu mandat de reprezentare dat de una din partile aflate in dosar cu mentionarea calitatii dv. Daca sunteti parte in dosar veti primi citatie in care vi se indica o parola de acces la documentele continute de dosar.
In caz contrar vizualizarea dosarului este permisa doar pe portalul instantei , unde puteti urmari stadiul, termenele si solutia pe scurt.
Prin accesare sectiunea Dosare pe portalul instantei din raza de domiciliu si introducere nume parte in dosar veti afla si numarul dosarului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu opinia d-nei consilier juridic, insa este strigator la cer ca presedintele dvs. poate sa de-a un astfel de raspuns.
Avocatul dvs. poate sa fie cel mai cel din cati se cunosc pe planeta si vorbesc f. serios. Dumnealui lucreaza cu marfa clientului, ori de la cine cere documente, informatii? Taman de la presedintele actual, cel care a semnat contractul cu avocatul, da?
Acum, stau si ma intreb ce sa inteleg cand afirmati:...chiar daca am cerut presedintelui, in repetate randuri sa-mi spuna stadiul in care se afla dosarul, nu am obtinut absolut nimic...
Pai ati cerut in nume personal? Numai pe dvs. va intereseaza soarta unor zeci de mii de lei?
Incercati sa discutati in cadru organizat, ceva de genul - Adunare de bloc/scara/asociatie - Stadiul dosarului penal... , altfel presedintele o lasa in doru' lelii, nu face nimic, avocatul si el, mai vrea niste banutzi, maine se schimba procurorul si dosarul respectiv trece in alt sertar si asa mai departe.
In vecini avem o astfel de speta si timp de 4-5 ani nu s-a schimbat nimic, lucrurile au ramas ca la inceput. Mai mult, administratorii si-au schimbat adresele, nu mai au nimic pe numele lor, unul dintre ei a divortzat astfel ca pe numele sau nu mai figureaza nici-un bun. Cred ca ati inteles ce vreau sa va spun!
Va dorim mult succes!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Adam Grecu, utilizator
Am intrat de mai multe ori in ultimele luni pe sectiunea numita de dumneavoastra , am introdus numele si adresa asociatiei de proprietari dar nu am gasit nimic. Din cate am inteles de la presedintele asociatiei,, alaturi de asociatia noastra mai sunt parte in proces alte doua asociatii care au fost prejudiciate de acelasi administrator. Oricum, noi platim in continuare,catre ANAF impozitele si contributiile restante plus penalizarile aferente. As dori sa ma duc la Administratia financiara sect. 3 sa vad care este situatia reala si cu aceste restante, dar nu stiu daca vor sa discute cu un proprietar. Vreau sa fac precizarea ca pana sa ies la pensie nu am avut nici timp si nici sanatatea nu mi-a permis sa ma ocup si de ce se intampla cu activitatea aociatiei.Am studiile, atestatele ( expert contabil, expert evaluator, auditor financiar) si experienta necesara ca sa-mi apar interesele financiare proprii.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Sa o iau cu sfarsitul. Da, administratorul nu mai are nimic, de altfel nici nu stiu cum a fost angajat, de catre cine a fost recomandat, inclusiv contabilul si cenzorul. Mai mult, presedintele ne-a spus de acum aporoape un an ca nu trebuie sa ne facem prea multe sperante in privinta recuperarii prejudiciului pentru ca acesta locuieste cu mama lui si nu detine nici un bun (parca ii ia apararea - sigur ceva nu miroase bine).
Detalii despre dosar si nu numai le-am cerut in nume personal. Am incercat sa mai discut cu cativa proprietari si sunt de acord cu mine dar ridica din umeri. Parca le face placere sa fie "darnici" si sa se lase inselati. Din aprox. 80 de proprietari (44 ap) , la adunarea generala, daca
se prezinta 7-8, iar la adunarea urmatoare ( dupa 15 zile) la fel si intodeauna se lasa cu discutii in coada de peste. De peste 25 de ani de cand locuiesc in acest bloc, proprietarii ( oameni cu venituri si pensii decente ) sunt parca amortiti.
Din acest motiv vreau sa imi vad de interesul propriu. Nimeni, dintre proprietarii blocului nu m-a imputernicit s-au nu si-a manifestat dorinta unei expertize ( din partea mea ar fi fost gratuita). Legea nr. 196/20.07.2018 , valabila din 28.09.2018 spune clar, cine doreste expertiza, sa se adreseze primariei si suporta cheltuielile.
Multumesc mult , m-am mai "racorit un pic"
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Si eu am o locuinta intr-un bloc cu 44 de apartamente, insa acesta este inclus intr-o asociatie cu peste 500 de apartamente, astfel incat este mult mai greu de lucrat, de controlat, etc.
Parerea mea: singura nu o sa realizati mare lucru. Incercati sa discutati, poate chiar neoficial - pana la proxima A. Generala, cu un grup de vecini carora sa le explicati situati asa cum o "vedeti" dvs. Incercati sa le propuneti alegerea dvs. in comisia de cenzori - legea va permite. Nu puteti efectua expertize, sau daca chiar le faceti, nu vor fi recunoscute nicaieri.
Ei, odata intrata in "sistem", o sa aveti acces la mai toate documentele si stadiile dosarelor de urmarire penala (daca or fi pornite).
Mai discutam - daca doriti!
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari, poate lua hotararea de a-l da in judecata pe fostul administrator ? aeg aeg Fostul administrator al asociatiei de locatari, a furat niste bani, aproape jumatate de milliard de lei vechi. Ne-am dat seama ca se intampla acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)