Buna ziua,
Asociatia de proprietari (Bucuresti sect. 3) a blocului unde detin si in care lucuiesc, un apartament proprietate personala, a avut in perioada 2012- 2016 o conducere care s-a dovedit ca ne-a prejudiciat de aprox. 40.000 lei pentru ca administratorul ( asa cum sustine presedintele asociatiei) n-a constituit si virat la ANAF obligatiile fiscale obligatorii. Mai mult, din ce spune presedintele, administratorul ( de ce nu si contabilul si cenzorul ) este singurul vinovat pentru ca a falsificat documentele emise de banca unde asociatia avea deschis contul curent. Din spusele presedintelui, am inteles ca s-a deschis dosar penal pe numele fostului administrator dar, la ora actuala -chiar daca am cerut presedintelui, in repetate randuri sa-mi spuna stadiul in care se afla dosarul, nu am obtinut absolut nimic, Motivul invocat: dansul nu are nici un document referitor la acest dosar, singurul document fiind contractul incheiat cu avocatul care ne reprezinta in instanta.
Am studiat prevederile Legii nr 230/2007 si Legii nr 196/20.07.2018, sunt la curent cu drepturile proprietarilor.
Intrebare: daca reusesc sa aflu numarul dosarului, in calitate de proprietar pagubit mi se va permite sa consult dosarul aflat pe rol ( la Tribunal) ?
Cu multumiri
Ca sunteti buni de plata , asa se intampla cand proprietarii nu se intreseaza ce fac " alesii ", pai este de vina numai acel administrator ? sa fim seriosi , presedintele era printre primii daca nu primul care trebuia sa stie situatia financiara .
Va intreb ceva :
- Mai stie cineva din asociatie cele relatate de dumneavoastra ?
Așa e, ar fi bine să mai facă și alți proprietari plângeri penale, pentru a vi se da atenție mai mare !
Citiți-vă drepturile, dacă ați fost declarată parte vătămată, și studiați urgent dosarul !
Buna ziua,
Ca suntem buni de plata , aveti dreptate. Pe la jumatatea "mandatului" echipei de conducere care ne-a fraudat, in cadrul adunarii generale ( tinutain holul blocului) la care participau doar apropiatii presedintelui , am solicitat administratorului si contabilului (ambele persoane externe blocului) sa vad documentele asociatiei. Au reactionat foarte indignati, iar proprietarii care erau de fata s-au aratat de partea lor . Dar cand ai atatea probleme personale ( propria sanatate, parinti in varsta de ingrijit, si altele) am renuntat si RAU AM FACUT!
Din asociatie , o singura persoana mai stie, in afara de vechiul si actualul presedinte si noul administrator care, in urma sesizarilor si notificarilor mele, au avut grija sa intoarca jumatate din proprietari impotriva mea, iar restul sunt indiferenti. Dupa anul nou, ma voi gindi cum merg mai departe.