avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii tata care nu primeste minorii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii tata care nu primeste minorii dupa divort

V-as ruga sa imi precizati daca, in cazul pierderii procesului de catre tata si incredintarea copiilor mamei acestora, plata pensiei alimentare stabilite de instanta este singura obligatie a sa? Nu ma refer la obligatii cum ar fi supravegherea starii materiale si de sanatate a copiilor, a rezultatelor la invatatura, etc. ci doar la obligatiile sale financiare. De asemenea, as dori s amai stiu daca, in cazul in in care mama doreste sa plece cu minorii in strainatate, este nevoie de acceptul tatalui. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DANCAPITAN65 , utilizator 15:48, 12 Noiembrie 2009
Art. 43 alin. 3 C. fam. prevede ca parintele divortat caruia nu i s-a incredintat copilul,pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta,precum si de a veghea la cresterea,educarea,invatatura si pregatirea lui profesionala.
Cred ca in afara de plata pensiei alimentare stabilita de catre instanta,nu mai exista alte obligatii financiare din partea parintelui caruia nu i-a fost incredintati minorii.

Da,daca mama doreste sa plece in strainatate cu minorii,este necesar acceptul tatalui.
Daca mama are o hotarare de incredintare irevocabila , nu mai este necesar acceptul tatalui. In rest, pe lange obligatiile mentionate, dintre care unele sunt obligatii de ordin legal, va mai raman , totusi, si unele obligatii de ordin moral. Daca va iubiti copiii , le veti oferi si in continuare sprijin , acolo unde veti simti ca ei au nevoie.
Pentru a calatori cu minorii in straintatate, nu este nevoie de acordul expres al tatalui daca mama are hotararea de incredintare. Mama trebuie sa aiba asupra ei hotararea de incredintare tradusa. In schimb, pentru a se stabili cu minorii in strainatate, este bine sa studiati legistatia tarii de destinatie.
Va multumesc de raspunsuri, intr-adevar m-am referit numai la obligatiile de ordin financiar, cele de ordin moral raman indiferent de situatia parintilor. Cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de acces la minor beiu beiu Minorul a fost incredintat mamei prin hotarare de catre judecatorie. Tatal a cerut si el incredintarea copilului catre mama. Tatal a facut apel pentru ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vladandreiut vladandreiut V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotia mea vrea sa divortam de comun acord din mai multe motive. Eu sincer nu as vrea sa divortam si sa ... (vezi toată discuția)