Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un contract de imprumut.
Deci ideea e urmatoarea , am imprumutat de la o persoana suma de 19000 de euro prin contract notarial cu termen pana in luna iulie anul acesta. Acum ideea e ca eu i-am depus in cont suma de bani in lei prin luna iunie suma care nu este chiar 19000 de euro ci cu 300 de euro mai putin , nu am calculat bine . am scris la detalii achitare imprumut conform contractului de imprumut. , eu am chitanta . Dar ideea e ca eu nu mai dau de aceea persoana si nu am "rupt" acel contract . Poate sa ma dea in judeacata cum ca nu i-am achitat datoria?
si daca nu a fost achitata integral , ma da in judecata pentru suma ce a mai ramas nu ? daca depun acum in cont si restul de bani este totul in regula ? chiar daca a trecut ceva timp de cand s-a incheiat contractul ?
Inca ceva , pe contract scrie ca trebuie restituita suma in aceeasi moneda . eu am omis chestia asta si am achitat in lei nu in euro , este vre-o problema?
Nu e nici o problema,nu exista notiunea de rupt contractul .Eventual puteti fi obligat la plata celor 300 e sau a unei diferente de curs valutar.Acum nu se intelege va bucurati la 300 e sau care e problema,achitati si cei 300 si gata dacadaca vreti rezolvati elegant.