avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident ușor: am trecut cu roata peste laba ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident ușor: am trecut cu roata peste laba piciorului unui pieton care acum mi-a cerut bani și vrea să mă dea în judecată. Se poate ajunge la anularea permisului?

Îmi puteti oferi niste informati despre ce mi.se poate intampla daca am avut un accident usor cu un pieton car a declarat ca lam calcat cu roata pe laba picorului ,nu a avut nevoie de ingrijiri medicale misa luat permisul pe o luna ,iar acum persoana respectiva vrea sa ma dea in judecat si mi.a cerut bani ,ce mi.se poate intampla se poate ajunge la anularea permisului ?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca vi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o luna inseamna ca evenimentul rutier este contraventie. De altfel, dvs. spuneti ca pietonul nu a aviut nevoie de ingrijiri medicale, deci, nu se pune problema unei infractiuni. In asemenea conditii nu exista motiv pentru anularea permisului de conducere.
ing. Ioan Ciobanu
@ Ion122, vi s-a luat (suspendat) permisul pentru ce, ce scrie in Pv, care este temeiul de drept? Nu aveti asigurare Rca?
Cat timp a trecut de la producerea evenimentuli? De unde stiti dvs ca nu a scos CML sau ca nu urmeaza sa isi scoata? ati consultat dosarul? s-a dispus solutie in dosarul penal?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
@ Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”
Au trecut 10 zile ,din cate am inteles in 60 de zile poate sa faca asta.
Si nu exista nici un dosar momentan ,doar plangerea de la politie ,persoana accidentata imi cere bani sa nu ma de.a in judecata .

@trandafir2
Ba da am avut asigurare ,dar asta a fost contraventia pentru ne acordare de prioritate suspendarea pe o luna a permisului si amenda de 5 puncte .

Manuela Rășină, administrator
Dacă ati trecut cu roata peste laba piciorului, eu zic ca s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Pieton accidentat andrei1020 andrei1020 Buna. Am accidentat un pieton pe Centura Bucurestiului. Mentionez ca nu aveam viteza, nu consumasem alcool. In urma impactului, nu a patit nimic vizibil, s-a ... (vezi toată discuția)
Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)