avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are voie sa intre la mine in curte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are voie sa intre la mine in curte?

buna ziua! am cumparat casa vecinei de vizavi,contract de vanzare cumparare , cu clauza in contract ca ea poate locui in casa pana la sfarsitul zilelor...mamaita tot cheama un vecin la ea,vecin care imi face numai probleme. intrebarea mea este ...are dreptul acel om sa intre la mine in curte, din moment ce eu sunt propietar?am chemat politia sa-l dea afara ,si ei mi-au spus ca da,cam are dreptul...
Cel mai recent răspuns: cel_mai_nou_utilizator , utilizator 20:31, 1 Noiembrie 2018
Buna seara,
Mamaita are un drept de uzufruct viager asupra imobilului (casa si curte) deci poate sa cheme pe oricine la ea in vizita.
@cel_mai_nou, ca sa intelegeti mai bine, uzufructuara are dreptul inclusiv sa va interzica dvs (ca nud proprietar) accesul in casa si curte. Desigur, asta nu se va intampla, insa v-am explicat asa doar pentru o buna intelegere a acestui aspect legal.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aura19731991 aura19731991 Daca sotul ia lasat casa sotiei cu contract de vinzare cumparare cu uzufruct el are dreptul sa nu ii dea voie in casa sotiei daca sint despartiti de ani ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)