avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Uzufruct
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Uzufruct

Daca sotul ia lasat casa sotiei cu contract de vinzare cumparare cu uzufruct el are dreptul sa nu ii dea voie in casa sotiei daca sint despartiti de ani buni?stiam ca uzufructuarul are dreptul de a interzice accesul in locuinta proprietarului.ada este?si daca el va divorta va mai avea acest drept?multumesc
uzufructuarul va locui cu cine doreste, daca nu vrea sa primeasca in casa proprietarul, acela nu ar ece face. Dreptul lui de uzufruct nu sufera nici daca da divort.
Multumesc
Scuze ca repet intrebarea .adica daca uzufructuarul are dreptul da interzica proprietarului accesul in locuinta.dar am vorbit azi cu un avocat care a spus ca ea se poate intoarce oricind acada?cum este de fapt?va rog.multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 709. -
În lipsă de stipulație contrară, uzufructuarul are folosința exclusivă a bunului, inclusiv dreptul de a culege fructele acestuia.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți ce scrie în contract. Dacă are drept de uzufruct viager asupra întregului imobil, proprietarul trebuie să respecte acest drept.

Alte discuții în legătură

Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct sau de cea cu nuda proprietate. buna ziua, vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura ... VASSY VASSY Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura la mine acasa si sa fac contract de comodat, insa problema este ca nu stiu cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)