avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot avea despăgubiri?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot avea despăgubiri?

Încerc să fiu scurtă : sunt una din 3 proprietari al unui teren. Acum 20 ani a fost un contract de închiriere a unei părți de teren spre o societate comerciala. Am descoperit că sunt mai mulți ani de când contractul lor a expirat, dar ei trimit o suma irizorie drept chirie, la un co-proprietar. Între timp, numele firmei s-a schimbat. Practic, pt mine, necunoscuți. Pot să cer drepturi pt acești ani în care eu nu am semnat nimic și nu am primit nici o sumă? Precizez că locatarul a plătit câte ceva, prin transfer bancar. Dar doar la unul din cei trei proprietari. Nu există, sau în acest moment nu sunt sigura, un contract. Vă mulțumesc anticipat pentru opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:34, 31 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Faptul ca a expirat contractul lor nu este o problema, intrucat daca raporturile contractuale continua prin folosirea terenului si plata chiriei, opereaza tacita relocatiune, adica o prelungire de la sine a contractului initial, insa pe durata nedeterminata. Faptul ca numele firmei s-a schimbat poate sa insemne ceva sau poate sa nu insemne nimic, daca s-a schimbat doar numele firmei si nu si firma in sine. Cat priveste dreptul dvs la bani si acordul la inchiriere, legea ne spune ca aceste contracte de locatiune incheiate pe termen mai mare de 3 ani, nu se pot face decat cu acordul tuturor coproprietarilor, deoarece actele juridice facute cu nerespectarea regulilor anterior enuntate sunt inopozabile coproprietarului (adica dvs) care nu a consimtit expres sau tacit la incheierea actului respectiv. Daca insa v-ati dat acordul, este alta poveste. Deci, ar trebuie vazute actele.
Vă mulțumesc pentru răspuns. O altă întrebare, după care o sa decid să mă adresez unui avocat : dacă nr. Înmatriculare firma s-a schimbat, pot considera ca folosesc abuziv spațiu din proprietatea mea? Le pot cere daune materiale pt acest lucru? Mulțumesc, o zi buna
Pai, firma nu foloseste abuziv spatiul atata vreme cat plateste chirie (chiar daca-i mica), deci problema dvs nu este cu firma, ci este eventual cu coproprietarul care a inchiriat spatiul, pentru o perioada mai mare de 3 ani, fara acceptul dvs. Iar faptul ca, s-a schimbat nr de inmatriculare, iarasi trebuie vazuta legatura cu firma anterioara, pentru ca spre exemplu prin divizare se pot prelua din drepturile si obligatiile societatii divizate, s.a.m.d. Desigur, detaliile conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)
Desfiintare constructie ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta, in urma cu ceva timp am detinut o constructie intr-un parc bucurestean, aceasta constructie a fost demolata prin dispozitia ... (vezi toată discuția)