avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas sotie supravietuitoare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas sotie supravietuitoare

Buna ziua.
Sotia supravietuitoare nu are inca varsta de pensionare. A primit pensie de urmas timp de 6 luni. Intrebarea este: la implinirea varstei legale de pensionare reincepe plata pensiei de urmas automat sau trebuiesc depuse din nou actele pentru aceasta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 1 Noiembrie 2018
Detalii : Pensia de urmaş
[ link extern ]

Soțul supraviețuitor are dreptul la pensie de urmaș pe tot timpul vieții, la împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă durata căsătoriei a fost de cel puțin 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor Ares-3 Ares-3 Va rog sa imi spuneti daca sotia supravietuitoare a unui pensionar beneficiaza de pensie de urmas 6 luni in urmatoarea situatie: - nu are loc de munca - ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, Am varsta de 62 ani ,sunt pensionat cu gradul 1 de invaliditate de aprox 2 ani si am o vechime de 40 de ani neintrerupti in campul muncii,dintre ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)