avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o hală de producție în câmp, cu drum de acces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o hală de producție în câmp, cu drum de acces pietruit. Acum se construiește o altă hală dincolo de terenul meu iar utilajele grele îmi deteriorează drumul. Unde mă adresez pentru recuperarea pagubei?

Buna ziua,
In 2012 am construit o hala de productie, in camp, in Brasov. am obtinut drept de servitute la toti proprietarii de terenuri, am construit un drum pietruit pana la hala. Acum , dincolo de proprietatea mea a inceput decopertarea terenului in vederea constructiei unei alte hale. Am intrebat de autorizatia de constructie si nu mi s-a raspuns. Se trece pe drumul construit de mine cu utilaje grele, drumul deja s-a deteriorat considerabil, , iar intr-o curba unde au considerat ei ca nu e suficient de lat drumul , au bagat excavatorul sa largeasca si au rupt cablul de alimentare din pamant. Nu vor amiabil macar sa plateasca reparatia, nu mai vorbesc de 2 zile de stagnare a productiei... Nu au solicitat nici drept de servitute; unde ma adresez pentru recuperare paguba?
Alta intrebare: pot sa blochez cu un gard accesul prin fata portii mele pe portiunea unde este drumul construit de mine, pe terenul din proprietatea mea?
Cine este autoritatatea care reglementeaza si intervine in aceste cazuri?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 09:12, 3 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc
Inca o intrebare: Daca mi se va solicita drept de servitute, pot refuza? as avea protectie legala? imi puteti spune un articlol de lege care sa ma protejeze?
Urgent cereti in contencios dministrativ anularea autorizatiei de constructie, apoi prin ordonanta trezidentiala cereti blocarea lucrului pana la intrarea in legalitate.
Daca drumul este proprietatea exclusiva, puteti sa faceti poarta de acces pe proprietatea dvs. f
În același timp, puteți sesiza și serviciul de urbanism și sistematizare din primăria de la locul construcției.
Cereti daune pentru prejudiciul creat
Daca drumul este un drum privat, construit pe proprietatea dvs, nimeni nu are drept de acces fara obtinerea prealabila a unei autorizatii de acces, unui drept de servitudine.
Deci, daca acesta este cazul puteti bloca drumul pe portiunea pe care acesta trece pe proprietatea dvs.
Daca drumul este construit si pe alte proprietati (deci cazul dvs cand ati construit drumul respectiv), noul utilizator va trebui sa ceara drept de acces proprietarilor lezati (acordul a fost dat pt un singur obiectiv economic).
Va trebui, cum indicat mai sus, sa actionati repede in justitie, orice tergiversare conduce la stabilirea unei stari de fapt care poate influenta deciziile instantelor (instanta va considera ca daca contestati dupa 5 ani o faceti din alte considerente decat cele actuale).
Chiar daca ajungeti la o negociere va trebui sa faceti un contract de utilizare solid, deci, va trebuie, REPEDE, un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care ... Marlen Marlene Marlen Marlene Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care are drum de servitute. Duplexul este imprejmuit pe 3 parti cu gard, doar terenul din fata ... (vezi toată discuția)
Pot face un gard pe un teren proprietate personala,pe care o societate are un drum intre 2 depozite?? byly74 byly74 am intrat in posesia unui teren ,pentru care am titlu de proprietate si cadastru.Primaria mi-a dat acest teren in schimbul unui teren mai vechi pe care eu l-am ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute, probleme generate de acesta badea_popesti badea_popesti Buna ziua, Acum mai bine de 2 ani de zile am achizitionat o casa intr-o zona rezidentiala din jud. Ilfov. Drumul de acces la casa este drum de servitute ... (vezi toată discuția)