avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Batatorul de covoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Batatorul de covoare

Pe vremuri erau prezente langa fiecare bloc si erau folosite foarte mult de locatari. Intre timp lumea prefera tot mai mult aspiratorul sau spalatoria (auto) din apropierea casei pentru curatarea covoarelor. Batatoarele de covoare au inceput sa dispara unul cate unul.
La mine in cartier fiecare din blocurile vecine avea un batator de covoare (erau 5 cu cel al blocului meu). Celelalte 4 au fost desfiintate de locatari pentru a face locuri de parcare si astfel singurul batator a ramas cel de la blocul meu. Acesta este acum folosit atat de locatarii din blocul meu dar si de cei din celelalte blocuri, fiind singurul. Dintr-odata galagia de la batutul covoarelor si praful de la acestea a crescut de 5 ori si unii vecini doresc desfiintarea lui invocand niste reglementari europene cu privire la mediu si la poluarea fonica.
Va rog sa imi spuneti daca stiti ceva despre astfel de reglementari sau de alta natura cu privire la batatorul de covoare. Asociatia il poate desfiinta? In ce conditii? Este alaturi de bloc, dar pe domeniul public. A fost aici de cand s-a construit blocul, in 1977.
Cel mai recent răspuns: gamezcdr , utilizator 08:49, 13 Noiembrie 2009
Toate batatoarele au fost puse pe domeniul public. Sunt inca ingaduite pentru ca nu a stat in calea vreunei amenajari a domeniului public.
Sigur, ca daca ii deranjeaza pe cei in apropierea ferestrelor carora se afla se poate dezafecta.
La drept vorbind, cand s-au dezafectat celelalte nu cred ca si-a pus cineva in mod serios problema ca dispar batatoarele de covoare.
Acum daca a ramas ultimul si e in pericol de sucombare...... e ingrijorator pentru cei care isi mai bat covoarele pe acesta.
Asociatia de proprietari nu poate impune in niciun fel disparitia acestuia. Nu face parte, ca sa zic asa, din proprietatea comuna. E o relicva a vremurilor cand oamenii din blocuri, locatarii chiriasi din blocurile comuniste isi gospodareau spatiul din jurul blocului in buna intelegere cu primaria si cu natura....:)
Serios, batatorul este pe domeniul public si daca locatarii doresc se poate dezafecta de ei sau pot solicita ajutorul ADP-ului.
E cam taranesc sa mergi sa bati covoare la fel ca spalatul masinii in fata blocului, totusi am evoluat deja suntem europeni si se asteapta de la noi sa fim mai civilizati :)) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare bara batut covoarele xlite xlite Am o problema si as dori niste lamuriri din partea dv. Am in fata blocului o bara de batut covoarele. Doresc desfiintarea ei. E cam singura ramasa din ... (vezi toată discuția)
Dezafectare batator de covoare amplasat ilegal AnaMariaAdina AnaMariaAdina Buna ziua, Sper sa ma puteti indruma pentru a pune capat unei situatii mai mult decat deranjante. Locuiesc la parterul blocului iar in dreptul geamului de la ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu public, legal? andreeabiz andreeabiz 2 vecini au blocat accesul in spatiul verde dintre blocuri (unde se afla si zona de batut covoare) cu un gard de metal inalt si poarta cu lacat, fara a cere ... (vezi toată discuția)