Lucrez la o Primarie,lucrez de L-V de la 8-16. Peste o saptamana voi lucra 4 ore sambata si 4 ore duminica dar nu in fiecare weekend,la o sala de sport,voi fi un fel de casier.Ce vreau sa stiu cum voi recupera aceste ore lucrare sambata sau duminica: ma refer se poate si este legal daca lucrez 4 ore sambata ca luni sa-mi iau toata ziua libera(adica 8 ore)? sau lucrez 4 ore duminica sa stau acasa vinerea viitoare? Nu ma intereseaza sa mi se plateasca bani sau sporuri doar sa stau acasa.
Ordonanța de urgență nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene
art.8
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestor
Daca lucrati sambata/duminica 4 ore ..... compensarea se face tot cu 4 ore, nu cu 8 ore.