avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis dupa dobandire handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis dupa dobandire handicap

Buna ziua,

Tatal meu are permis de conducere cat. B din 1997. In vara lui 2011 a obtinut si permis pentru cat. A, reinnoind astfel permisul care in momentul de fata este valabil pana in 2021. In 2012 a suferit un accident in urma caruia a ramas cu handicap grav gradul 1 nerevizuibil.
In 2014 a fost declarat apt pentru condus si i s-au dat niste coduri de restrictie. Masina cumparata a fost deja adaptata conform cerintelor medicale insa nu stim ce sa facem cu permisul de conducere.

Doresc sa stiu urmatoarele:
1) are dreptul sa conduca o masina adaptata nevoilor lui cu permisul de conducere pe care il are deja si care este valabil pana in 2021 sau este obligat de lege sa schimbe neaparat actualul permis cu unul nou pe care sa fie trecute codurile ?
2) Poate astepta pana cand expira cel de acum si sa il reinnoiasca abia in 2021 ?

Mentionez ca am primit raspuns de la DRPCIV in care mi se spune ca nu exista lege care sa-l oblige pe tata sa isi preschimbe permisul si ca poate conduce cu cel actual.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:17, 31 Octombrie 2018
Oricum permisul de conducere trebuie schimbat. Permisul pe care il oseda tatal dvs. da dreptul de a conduce vehicule cat. A (motociclete) si B (autoturisme). Presupun ca vehicule cat. A nu mai poate conduce si, din motive medicale, trebuie anulat categoria A din permis. Presupun ca in asemenea situatii se schimba permisul. Ar fi posibila numai anularea categoriei A din permisul existent. Mergeti la DRPCIV cu permisul si actele doveditoare si salariatii de acolo stiu cum sa procedeze.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da examen la redobandirea permisului pentru fiecare categorie avuta anterior ? remus1989 remus1989 am avut cat B C E. sa finalizat dosarul penal cu 6 luni suspendare. voi da examen pt fiecare cat avuta? stiu ca nu se mai face scoala. va rog raspuns (vezi toată discuția)
Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis victor_visarion victor_visarion B .ziua,sint cetatean al R. Moldova , de curind am primit cetateniea Romana. Vreu sami schimb permisul de conducere. -ce acte imi trebuesc -unde trebue sa ... (vezi toată discuția)