avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins, întâmplător, consumând împreună ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins, întâmplător, consumând împreună cu un coleg o țigară de canabis. Ni s-au luat datele și ni s-a spus că vom fi chemați la poliție zilele următoare. Cum ar trebui să procedez?

Bunaseara! Eram cu colegul de apartament in locuinta in care stam in chirie la ora 21:00 si bate la usa. Erau 2 agenti imbracati in civil cautam detalii despre administrator si o femeie din bloc. Au simtit mirosul de canabis si la intimidarea acestora au aflat continutul. Ne-au retinut datele din buletin si un numar de telefon ne-au spus ca vom fi chemati la sectie zilele urmatoare. Nu am semnat nici o declaratie sau proces verbal in acest sens. Nimic! Nici un act. Au vorbit cu noi vizavi de asta si au incercat sa obtina informatii. Daca sunt chemat la sectie cum ar trebui sa procedez avand in vedere aceste circumstante? Sunt student in anul 2 la facultate si nu am nici un alt antecedent penal anterior. As dori sa stiu daca sunt chemat ce ar trebui sa spun si ce sa nu spun privind metodele de interogare ale politiei in acest sens. Daca as fi fost urmarit in vederea cumpararii de astfel de produse ar fi procedat asa sau situatia este pur intamplatoare? Intreb deoarece chiar o zi dupa cumparare a avut loc evenimentul. As aprecia un raspuns argumentat si cate griji ar trebui sa imi fac ce sa spun sau sa nu spun daca sunt chemat, etc. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 21:03, 2 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au intocmit PV de constatare a infracatiunii flagrante? Au ridicat probe?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu au ridicat si intocmit nimic. Singurele date de care dispun sunt cele din buletin si numarul de telefon.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, nu veti avea niciun fel de probleme.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
misterflorescu a scris:

... Erau 2 agenti imbracati in civil cautam detalii despre administrator si o femeie din bloc...

"Agenți" de unde??? Dacă nu i-ați identificat prin legitimare este foarte posibil să fi fost "altcineva", cu alte scopuri și oferirea de informații unor astfel de persoane (neidentificate prin legitimare atentă, nu prin simpla fluturare prin față a unei legitimații!) este total nerecomandabilă!
N.B.: Personal mi-aș face "mai multe griji" pentru folosirea corectă a limbii române, mai ales că sunteți student în anul doi! Despre fapta în cauză, ca "bun vecin", aș informa "atât administratorul cât și femeia respectivă"!
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
icealinutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe domeniul public .bună ziua, vin și eu cu următoarea problemă. sunt livrat ... Vasile979 Vasile979 Bună ziua, Vin și eu cu următoarea problemă. Sunt livrat or de marfă iar în urmă cu ceva timp în parcarea din fața unui magazin la care livrez ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis paulica1 paulica1 Buna ziua. In cursul serii de ieri, am fost prins cu o cantitate de sub jumatate de gram, care se afla in portofel, de catre politia antidrog care era sub ... (vezi toată discuția)
Posesie de droguri - a doua abatere adrian592 adrian592 Buna ziua! As dori sa pun o intrebare in numele unei cunostinte apropiate. Sa incep cu inceputul. Persoana in cauza, la varsta de 14 ani a comis infractiunea ... (vezi toată discuția)