Bună ziua! As avea o întrebare.
De curând am inceput facultatea ( buget) ,iar părinți mei fiind despărțiți tatal meu numai doreste sa îmi plătească pensia alimentară. Îl pot da in judecată.? Si ce acte îmi trebuie ca să pot face asta? El este convins ca nu imi poate plăti mai mult de 50 lei cat îmi dădea până acum pt ca are familia lui si spune ca nu are venit. Cat ar trebui să îmi plătească?
Precizez că eu nu am nici un venit si nu lucrez
Buna dimineata,
Aveti cumva cunostinta de cati copii mai are in intretinere in noua familie, cati frati vitregi mai aveti?
Dvs. mai aveti un frate/sora?
Mama dvs. va ajuta acum cumva?
Pana acum plata acestiei pensii din ce motiv s-a facut, intelegere verbala, intelegere in fata notarului, obligat prin instanta?
Buna ziua,
Da il puteti da in judecata.
Va trebuie cererea, copie de pe certificatul de nastere al dumneavoastra si de pe C.I. si o copie de pe sentinta de divort a parintilor si o adeverinta de la facultate ca sunteti studenta.
Taxa de timbru de 20 de lei.
Va datoreaza suma stabilita conform prevederilor art 529 C.Civ. functie de cati minori mai are in intretinere.
In afara ce acesti copii minori nu mai are altii, indiferent de varsta, nu? Dvs, nu mai aveti frati,nu?
Si hotararea este valabila pana la implinirea varstei de 26 de ani, pe toata perioada studiilor, sau doar pana la majoratul dvs.?
In functie de raspuns...Cred ca-l puteti ameninta si cu o plangere penala pentru nerespectarea hotarari judecatoresti... ar trebui sa plateasca pana la jumatate din venitul net corespunzator salariului minim brut pe tara obligatoriu in plata- care acum este de 1900 de lei, ceea ce inseamna in jur de 1200 lei net...( mai pe scurt... ar trebui sa plateasca in jur de 600 de lei care se impart dvs. si celorlalti copii, adica in jur de 200 de lei la fiecare...)
Eu numai am frați ,iar el are doar 2 copii minori si am înțeles că soția sa ar fi însărcinată din nou.Si hotărârea este până la 18 ani , dar am inteles că dacă continui studiile este obligat să îmi plătească. Am discutat cu soția lui pt ca el nu vrea să discută cu mine si nu o intereseaza nimic.
Divort
Crstinaancutac
Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
mirceamesaru
Sunt recasatorit si am in intretinere sotia si 2 copii minori de 8 si 11 ani. Sunt pensionar cu o pensie de 2430 lei (RON). Din casatoria anterioara a rezultat ... (vezi toată discuția)