avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor

Buna dimineata! Ma confrunt cu o dilema. In situația in care tatăl beneficiază de Indemnizatie reparatorie cf. Legii 341/02004, acesta este obligat la plata pensiei de întreținere pentru minor din aceasta indemnizație (1/4 conform Hotărârii Judecătorești)?Daca da, cum poate mama, fiind parintele custodian, sa intre in posesia sumei de bani cuvenite? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ama0606, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 10:26, 1 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Conform prevederilor art. 728 alin 7 C.Pr.Civ. aceste indemnizatii nu sunt supuse popririi.
Nu, nu este obligat decat din veniturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea341/2004 luminic luminic buna .am si eu o intrebare legata de legea 341/2004(recunostinta fata de eroi martiri si luptatorii din revolutia din 1989) stie cineva daca persoanele care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea 341/2004 (revolutionari) ContSters139791 ContSters139791 buna seara am o intrebare indemnizatia conferita in baza legii 341/2004 poate fi urmarita, sau se pot pune popriri pe aceasta? Cf art 5 alin 2 din lege este ... (vezi toată discuția)
Legalitate poprire indemnizatie concediu paternal conduras conduras Buna ziua, Venitul pentru perioada concediului paternal se numeste : indemnizaţie pentru concediul paternal plătit. In acest caz, angajatorul este ... (vezi toată discuția)