avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Autoturism vandut
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Autoturism vandut

Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa o rezolv;in 2012 a decedat tatal meu si am vandut masina care era pe numele lui,fara contract de vanzare cumparare.Acum eu,fratele meu si mama am inceput demersurile pt a dezbate mostenirea,dar persoana respectiva nu vrea sa imi dea certificatul de inmatriculare,am doar cartea masinii.Ce as putea face in cazul asta?Vreau sa scap odata de impozitul de la primarie,sa vand masina cu contract vc sau sa o radiez,dar fara cert. de inmatriculare nu pot nici macar sa fac succesiunea
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:41, 1 Noiembrie 2018
Ați putea formula acțiune solicitând instanței să pronunțe o hotărâre care să țină loc de contract de vânzare cumpărare dacă nu consimte voluntar să încheie contractul cumpărătorul.
Inteleg,dar inainte de asta trebuie sa fac succesiune sa cada pe numele unuia dintre mostenitori,sa o putem vinde cu contract de vanzare cumparare,dar nu pot face asta daca nu imi da cert. de inmatriculare
Somați-l prin avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)
Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. ... tureisilvia tureisilvia Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. Mostenitori suntem eu si un copil. Am insa o problema legata de o masina pe care sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)