Buna ziua!
De cateva luni ma confrunt cu o situatie frustranta. Mi-am vandut autoturismul-prorietate personala-cu forme legale, respectiv cu act de vanzare cumparare inregistrat si luat in evidenta pe raza localitatii unde locuiesc, in urma caruia s-a emis si procesul verbal de scoatere din evidenta a autovehiculului.
Dupa aproximativ doua luni de la instrainarea masinii, primesc PVCC pentru neplata peaj Fetesti-Cernavoda. Data trecerii peajului fiind la o diferenta de circa 10 zile de la vinderea autoturismului. Am incercat sa iau legatura cu cel caruia i-am vandut masina, dar fara succses. Am achitat amenda, iar apoi am depus plangere la judecatoria locala in vederea anularii PVCC conform actelor justificatoare (act de vanzare cumparare inregistrat la primarie-registratura, PV de scoatere din evidenta locala, chitanta achitare amenda neplata peaj etc) dar si impotriva celui caruia i-am vandut masina in vederea recuperarii prejudiciului de 130 de lei (valoare amenda achitata) precum si la plata cheltuielilor de judecata.
Recent am primit raspuns de la CNADNR prin intermediul judecatoriei, prin care Compania solicita anularea cererii de contestare a PVCC, formulate de mine, pe motiv ca indatorirea achitarii peajului revine in exclusivitate proprietarului auto, conform bazei de date a DRPCIV, indiferent de conducatorul auto.
Rog formulati un punct de vedere. Ce e de facut in situatia data? Multumesc anticipat! Cu stima, V.