Buna ziua.
Sunt instructor auto independent si dupa ultimele legi aparute nu mai am voie sa-mi desfasor activitatea doar daca sunt angajat al unei scoli de soferi.In urma negocierilor cu o scoala de soferi aceasta din urma ma va angaja cu salariul minim pe economie doar ca toate darile le voi suporta eu fiind in interesul meu,dansii angajandu-ma doar ca sa-mi pot duce eu munca mai departe si astfel nu o sa-mi suporte ei cheltuielile.Sper ca m-am facut inteles.
Oricum si masina trebuie sa o transcriu pe firma si nu stiu cum sa stipulez in contract sau ce sa fac ca sa o si pot lua innapoi in momentul in care doresc acest lucru.
Intrebarea mea ar fi ce calcule trebuiesc facute ca sa stiu practic cu ce suma de bani raman practic in mana dupa toate darle la stat si alte cheltuieli.
Scoala de soferi pentru un elev costa 1000 lei.Combustibil se poate trece in acte la o valoare maxima de 260 lei.Mai departe nu mai stiu cu impozitele....cat se incaseaza cat se da, se impoziteaza pe luna o suma fixa, sau se face in functie de cati elevi ai scolarizat si incasat.....
Astept raspunsuri daca m-am facut cat de cat inteles, desi e lunga povestea :D
Va multumesc.
Trebuie sa stiti ca intrati intr-o combinatie in care va fi greu de controlat situatia ;
Incerc sa fac cateva calcule : Iau in considerare un salariu de 720 lei plus un spor de vechime de 15% , rezulta un salariu brut de 828 lei ; Inseamna ca va ruzulta un salariu net de 620 de lei , iar restul de 208 lei se vireaza sub forma de contributii la buget; in afara de aceasta suma se mai vireaza inca 236 lei , cotele care se platesc de angajator (la aceasta data , dar contributiile de plata se pot modifica anual)Inseamna ca pentru un venit net de 620 lei se vireaza la buget 444 lei.
Veniturile probabil le incasati prin scoala de soferi ,; ei va trebui sa le contabilizeze , sa platesaca impozit pe profit (16%) si alte dari catre stat (nu stiu ce forma de organizare are si ce vector fiscal are firma )
Inregistreaza cheltuielile cu combustibil ,si cu ce cheltuieli se mai ivesc (reparatii , administrare , etc .)
Lunar , probabil stabilesc rezultatul financiar , ca diferenta intre veniturile care le-ati realizat si cheltuielile care s-au inregistrat in contul dvs ;
urmeaza sa va dea aceasta diferenta , dar nu stiu sub ce forma ; pentru ca societatile comerciale nu au voie sa retraga dividende in cursul anului;
Nu am date suficiente despre forma de organizare ca sa va pot spune mai multe
amanunte
Masina cred ca puteti sa o puneti la dispozitia firmei printr-un contract de comodat , in care se stipuleaza durata de utilizare (6 luni , 1 an , cat vreti dvs .)
Eventual reveniti cu amanunte
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.