avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis.

La varsta de 16 ani impliniti fiul meu a condus fara permis, acrosand oglinda unei alte masini , neoprind la semnalul politistului si intrand intr-un stalp. Nu au existat victime. A fugit de la locul accidentului. Am fost a 2 zi la politie a declarat cele intamplate , recunoscand tot. Am platit oglinda celui acrosat , dansul mentionand ca nu are alte pretentii. Peste 2 saptamani este procesul, fapta s-a intamplat acum 3 ani , intre timp fiul meu obtinand permisul de conducere. Sunt sanse sa primeasca o pedeapsa care nu include inchisoarea(nici suspendare nici executare) si sa isi poata pastra permisul de conducere? Avem avocat , dansul spunand ca este posbil dar vreau sa aud si alta parere, daca se poate sau nu. Nu are alte antecedente penale.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Marius Vi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Vi , utilizator 15:33, 2 Noiembrie 2018
Față de minorul care avea varsta cuprinsă între 14 si 18 ani la data savarsirii infractiunii se ia o masura educativă neprivativa de libertate.
Cititi art. 114 si urm.c.p
Deci in concluzie ramane fara permis sau are sanse sa il pastreze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis Marius Vi Marius Vi Buna ziua, acum un an si cateva luni fiul meu a condus fara permis , nu a oprit la semnalul agentului de la Pol Rutiera , intrand intr-un stalp. A abandonat ... (vezi toată discuția)
Acord cu procurorul Gligorie Andrei Gligorie Andrei Sunt minor(17 ani), am condus fara permis , nu am oprit la semnalul politistului si am intrat intr-un stalp si am fugit de la locul accidentului. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)