avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren si casa - proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren si casa - proprietate

Buna ziua,

Am un teren la munte impreuna cu sotia mea. Pe acest teren poate o alta persoana (ruda sau prieten) sa-si construiasca o casa proprietatea sa ? Bineinteles, cu acordul meu.
Cu alte cuvinte, terenul este proprietatea mea si a sotiei, dar casa este proprietatea unei terte persoane. Este posibil ?

Multumesc,
Florin Mantescu

Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:47, 29 Decembrie 2006
unde vreti sa ajungeti cu aceasta situatie? adica ce se va intampla mai tarziu...va plateste ceva pt teren? de ce nu i-l vindeti sau sa construiti casa impreuna. cu terenul pe care il puneti la dispozitie sa se considere ca participati la cheltuieli.
in fine, se poate, el va avea drept de proprietate asupra casei si numai un drept de superficie asupra terenului.
Daca terenul va apartine,si va dati acordul,nici nu vad de ce nu s-ar putea.:-/

se poate. dar ganditi-va ca pe viitor vor aparea complicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism,proiect,autorizatie geogeorge geogeorge buna ziua, In cazul in care cineva are un teren pe care vrea sa construiasca 2 case,una el si una o ruda,cine poate obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau dr. de superficie? cristalina cristalina Situatia este urmatoarea:In timpul casatoriei pe terenul mamei sotului,ambii soti au construit o casa.In urma partajului ,sotia,a carei contributie este de 50% ... (vezi toată discuția)
Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)