avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit si contract suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit si contract suspendat

problema mea este ca am lucrat pentru aproximativ 3 luni la un patron respectiv din 25.05 si pana pe 05.08 si nu am luat niciun fel de salariu
desi eu am semnat contractul pe 25, cand am cerut de la itm copie dupa ctr am observat ca acesta nu corespundea ; si anume..acolo era trecut ca am semnat ctr la 15.06 (la itm inregistrat intr-adevar pe 05.07-in cele 20 de zile) iar salariul negociat a fost de 1500 lei net,iar pe contract de 720 lei brut
pe data de 05.08 dupa ce in prealabil am avut o discutie sa imi dea salariul mi-a spus sa nu mai vin la munca
acum am aflat, intreband la itm dar neavand in scris nimic ca eu am contractul de munca suspendat cu inceputul lui august ca patronul sa nu plateasca cotizatiile la stat (am aflat ca mai multe firme au procedat asa)

am formulat o cerere de chemare in judecata, sa imi primesc macar salariul trecut in contract si toate orele suplimentare si de noapte

dar ..este obligatia patronului sa aduca in instanta dovezi ca a fost suspendat contractul sau cum?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:13, 12 Noiembrie 2009
Dovada cade in sarcina angajatorului care trebuie sa arate instantei ca va comunicat suspendarea de contract.
Altfel nu tine nimic si va fi obligat la plata tuturor drpturilor salariale.
Va sfatuiesc sa apelati cu incredere la un avocat care sa va asiste in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu net negociabil si salariul brut anablaga anablaga Buna, de curand m-am angajat, si am semnat un contract pe 3 luni si am niste nelamuriri legate de contract. Aici asa specifica: 1. Salariul net negociabil ... (vezi toată discuția)
Imi sunt respectate drepturile, ca si angajat in comert? ellenycka ellenycka buna! lucrez intr-un magazin non-stop, cu un salariu de 720 lei pe contractul de munca. Lucrez in ture de 8 ore, astfel: 2 zile de la 14-22, 2 zile 6,30-15, 2 ... (vezi toată discuția)
Pot face o reclamație la anaf? Adriana Stanica @llls.unibuc.ro Adriana Stanica @llls.unibuc.ro Fata mea a lucrat la târgul de Crăciun pentru o firmă, a fost înșelată la plata salariului cu Cic 800 lei motivația find aceea că a ieșit lipsa 1200 ... (vezi toată discuția)