avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se vinde casa de lângă mine dar nu știu cine este, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se vinde casa de lângă mine dar nu știu cine este, de fapt, proprietarul pentru că vecinii au doar o chitanță de mână. Ce este de făcut în astfel de situații?

Salutare. Am o mica problema și nu știu ce este de făcut. Se vinde casa de lingă mine deci vecina și nu știu cine este exact proprietarul în momentul actual sta o familie care a cumpărat de la proprietar numai ca nu au terminat actele pentru ca femeia (proprietarul de drept a murit) și ei au doar o chitanță de mina cu proprietarul și ei vor sa vândă dar numai ca nu au acte.
Ei susțin ca au cautat și nu au găsit alți moștenitori (chiar cred asta pentru ca și eu am fost la primărie și m-am interesat și chiar nu au găsit pe altcineva. Și impozitul pe casa asta o plătește familia de 8 ani de zile)
Acum nu știu cum se procedează pentru ca eu dacă as cumpăra as demola casa este o casa mica și as face alta și nu pot sa ma apuc sa construiesc fără sa am acte ce este de făcut?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ana_panait , utilizator 12:28, 13 Noiembrie 2018
Buna seara,
Pai nu prea e nimic de facut.
Daca nu exista acte nu puteti incheia un act de vanzare cumparare.
Va sfatuiesc sa incercati sa va adresati Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti dand toate datele cunoscute si solicitand ajutor pentru a gasi eventuali mostenitori.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o problema mica, ci una mare, in sensul ca, acte in regula va fi greu sa aveti in conditiile in care un imobil se vinde legal doar prin act notarial si doar daca este inscris in cartea funciara.
Acum, depinde si cat este pretul. Puteti sa riscati si sa faceti un antecontract, cu plata totala a bunului imobil si cu predarea posesiei de indata, insa veti avea probleme.
Recomandarea este sa nu cumparati, desi stiu, va trebuie terenul.

Da într-adevăr chiar miar trebui terenul nu vreau sa între altcineva lingă mine deja am avut ceva probleme cu ei nu as vrea sa ia altcineva. De preț e un preț bun îmi convine.
Dar în căzut în care chiar nu găsesc pe nimeni moștenitor cum se procedează? Eu în momentele aste caut moștenitori chiar daca le-aș mai plăti și lor si tot as fi dispus sa iau loculL trandafir2 a scris:

Nu este o problema mica, ci una mare, in sensul ca, acte in regula va fi greu sa aveti in conditiile in care un imobil se vinde legal doar prin act notarial si doar daca este inscris in cartea funciara.
Acum, depinde si cat este pretul. Puteti sa riscati si sa faceti un antecontract, cu plata totala a bunului imobil si cu predarea posesiei de indata, insa veti avea probleme.
Recomandarea este sa nu cumparati, desi stiu, va trebuie terenul.

Legea aplicata regulamentar si fara riscuri, nu lasa loc la interpretare. adica nu ar trebui sa cumparati.
Daca insa va asumati riscuri (in sensul unor litigii viitoare), v-am spus mai sus ce puteti face. Luati legatura cu un notar sau cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O soluţie pentru acte este ca actualii posesori să mai plătească impzitul încă doi ani şi, după ce se ajunge la 10 ani să facă în justiţie proces pentru uzucapiune scurtă şi vor avea acte perfect legale.
Problema este durata: 2 ani de aşteptat plus încă 2 pentru proces.

Alte discuții în legătură

Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Teren folosit de zeci de ani, nu apare in acte. se poate obtine titlu de proprietate asupra lui? josh28 josh28 Buna ziua! Bunicul meu a cumparat o casa in Bucuresti pe un teren de 200 mp acum cca. 40 de ani, cu vechea metoda \"chitanta de mana\". In 1995 s-a judecat cu ... (vezi toată discuția)