avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ore de lucru sâmbăta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ore de lucru sâmbăta

Eu lucrezintr-o farmacie 6 ore pe zi de luni pana vineri iar pentru a recupera orele ni se cere sa lucram doua sâmbete pe luna( orar de la 14-20) fără a primi niciun ban in plus. Lunea următoare după sâmbăta lucrata merg la servici de la 14-20. Este legală aceasta situație? Menționez ca am încercat in repetate rânduri sa spun sa ca eu doresc sa lucrez 8 ore pe zi pentru ca nu mi se pare corecta modalitatea aceasta de recuperare in Weekend fără sa primesc niciun beneficiu și fără sa beneficiez de cele 48 ore libere consecutiv intr-o săptămâna (p.s in contractul de munca se menționează ca lucrez 8 ore/zi 40 ore/săptămâna repartizate in mod inegal)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 4 Noiembrie 2018
Stabilirea programului de lucru este prerogativa angajaorului, cu respectarea legilor in vigoare. Odata stabilit programul de lucru acesta trebuie specificat in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca.
Legat de repausul saptamanal, de curand a fost reformulat in "48 de ore consecutive"
Daca programul de lucru este stabilit astfel incat sa se lucreze si sambata si se acorda cele 48 de ore consecutive de repaus saptamanal atunci refuzul salariatului de a lucra astfel este considerata abatere disciplinara.
Pentru mai multe informatii:
www.avocatnet.ro/articol_406...
In c.i.m. aveti mentionata si repartizarea timpului de munca ?

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru absență nemotivată. bună ziua. am lipsit ... Cami90 Cami90 Concediere pentru absență nemotivată. Bună ziua. Am lipsit de la serviciu sâmbătă, pe 31 decembrie, iar acum angajatorul vrea să mă dea afară. Este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Referitor la durata normala a timpului de munca cand poate fi aceasta modificata si cum? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Angajatorul comunica faptul ca programul de lucru la o masina de interventie va ... (vezi toată discuția)