Sunt tare suparata. Nu mi-a spus nimeni nimic si am vazut afisat la panou ca se opresc bani pt apa pe orizontala. Stau in Giurgiu, bloc 4/300, un bloc cu multe nereguli, cea mai mare fiind ca in urma cu 33 de ani, cei din bloc au luat din holul blocului, 3,5 m intr-o parte si tot atat in cealalta. A ramas un hol mic. Unde stau eu sunt trei usi una langa alta, iar cand ies cei din dreapta se aude in sufragerie. In dreapta usii mele este panoul de electricitate nou, pus in 2006, in stanga panoul vechi, deasupra usii trec cablurile facand legatura dintre cele doua. Nici gaze nu mi-am pus, am centrala electrica. Daca imi puneam, nu stiu unde se punea contoarul. A mai ramas o bucatica de hol, deoarece si-au inchis si pus usa si ceilalti din partea cealalta. Am facut scrisoare catre administrator ca nu sunt de acord cu apa pe orizontala, ca au luat din holul blocului si nu mai este loc de contor pt apa.
Acum intreb:
1) Eu nu doresc asa ceva, apa pe orizontala
2) Cui sa reclam luarea din holul blocului, care din mare ce era, daca mai are 3-4 m?
3) Am ajuns in acest bloc mai rau decat in epoca Ceausescu, ma obliga de 14 ani sa fac ce nu doresc.
Pot fi obligata sa pun apa pe orizontala?
4) Deasupra am vecina care de 6 ani si 4 luni nu-si repara parchetul vechi, deteriorat, de 33 ani. Reclamatii politie, am un dosar intreg, nimic!
Traiesc intr-o mare hartuiala. Eu plecam de mult din acest bloc, dar am o mama in varsta, de care am grija, care nu doreste a pleca, cum sunt cei f batrani. Si cum nu-mi ajungeau cele de dinainte, a dat si apa pe orizontala peste mine! Macar daca as putea sa fac sa nu ma mai oblige acest bloc sa fac ca la armata ce spune acest administrator, care este tartorul in acest bloc! El le scorneste pe toate. Va multumesc.
Daca nu sunteti de acord, nu se face . Contorizare individuala a apei la bloc sepoate face doar cind absolut toti locatarii de pe acel bransament sunt de accord. Administratorul nu este sef,adresati-va presedintelui de asociatie.
1-Conform dispozitii in vigoare hotararea modificarii la partea comuna de instalatii si constructii se dispune de catre adunarea generala
Hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
2-Conform dispozitii in vigoare ,proprietarii nu au dreptul sa schimbe destiantai si aspectul partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Proprietarii pot utiliza exclusiv partea comuna numai cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
3-Daca hotararea este dispusa de adunarea generala va revine obligatia sa o respectati
Daca apreciati ca hotararea adunarii generale va genereaza prejuudicii,aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
4-Ce prejudicii aveti urmare neschiombarii parchetului de catre vecina?
Dispozitia in vigoare incalca drepturule celorlalti proprietari sau cauzeaza prejudicii,cel prejudiciat are dreptul sa solicite remedierea deficientelor inclusiv acoperirea prejudiciilor si daune
Nu aveti dreptate, cititi legea:
Art. 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectați, în condițiile legii.
(3) Proprietarii din condominiu care suferă un prejudiciu ca urmare a executării lucrărilor prevăzute la alin. (1) sunt despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații.
(4) În cazul în care prejudiciul este cauzat de către executantul lucrărilor de intervenție, persoană fizică/juridică, despăgubirea va fi recuperată de la acesta, în condițiile legii.
(5) Lucrările de intervenție la elementele componente ale proprietății comune, efectuate în baza alin. (1), se execută în condiții stabilite de comun acord și consemnate printr-un acord semnat de către proprietar și asociația de proprietari.
Contorizarea individuala, adica faptul ca se modifica nu numai proprietatea comuna, ci se vor executa lucrari si in proprietatea individuala, nu se fac cu AG, ci doar cu acordul scris al proprietarului. Trebuie ca toti proprietarii racordati la acel bransament sa-si dea acordul.
Multumesc pentru raspunsuri. Pana acum adm, care este si presedinte de asociatie nu mi-a zis nimic. Vom vedea ce va mai fi. Acum alta problema. Vecina a furat 3, 5 m din hol bloc, acum vrea sa vanda ap. Unde sa reclam sa nu vanda cu ce a furat? Eu am luat aici de nevoie, fiind data afara din casa cu mama, si acum nu mai pot trai 40 m, 2 camere, numai probleme, mama e f batrana, nu vrea sa plece. F amarata sunt!
Evident ca Apa service Giurgiu a facut contorizare individuala fara acordul tuturor cu prevede legea nu ??
Singurul avantaj e ca nu respecta legea si nu puna pometru general ca sa existe in continuare diferente de repartizat.