avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 41 de ani, domn care a decedat in luna septembrie.In tot acest timp cei doi au locuit in apartamentul pe care mama l-a primit de la serviciu si l-a cumparat in 1992.In aceasta perioada decedatul a cumparat si el un apartament de la intreprinderea la care a lucrat,Au pus deoparte si niste bani la banca, bani care sunt doar pe numele lui.Decedatul nu are copii si a fost inmormantat de mama mea intr-un loc de veci pe care l-au cumparat pentru amandoi.Fratii lui doresc ca toata averea decedatului sa le revina lor, eventual ei sa-i dea mamei mele ceva.Ce sanse are mama sa obtina mostenirea in instanta?Stiu ca la notariat nu are.As dori numele unui avocat bun din Tulcea care ne poate ajuta.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
corinasilvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: corinasilvia , utilizator 19:51, 5 Noiembrie 2018
Nici în instanță nu va obține nimic.
Concubinajul nu da naștere la vocație succesorala.
Nici nu isi va recupera cheluielile de imnormantare si pentru monumentul funerar?
Da, ca drept de creanta.
Dar drept la moștenire nu va avea.
Probabil ca m-am exprimat gresit atunci cand am zis mostenire.Ma gandeam de fapt la drept de creanta.Avand in vedere ca toate bunurile care apartin decedatului au fost dobandite in timpul concubinajului, ce sanse ar avea mama sa obtina partea ei plus cheltuielile de inmormantare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speța de mai ... Andra47 Andra47 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speța de mai jos: Mătușa mea a trăit în concubinaj cu un domn mai mult de 20 ani.Acum cateva luni ea a ... (vezi toată discuția)
Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lili cristescu lili cristescu Buna ziua ! Numele meu este Lili Cristescu si am trait in concubinaj 24 de ani cu un domn, cu care am o fiica majora.Am locuit intr-un apartament care era ... (vezi toată discuția)