avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casă moștenire pentru nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casă moștenire pentru nepot

Buna ziua! Sunt căsătorit și nu am copii. As vrea sa las moștenire o casa bătrânească unui nepot de sora. As vrea, daca mi se întâmplă ceva, să-i rămână lui și nu soției. Eu sunt trecut în acte ca proprietar. Cum trebuie sa procedez? Testament? Este nevoie și de acordul soției?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: simplu_el , utilizator 22:19, 5 Noiembrie 2018
Puteti perfecta un act de donatie sau un testament , cu mentiunea ca ambele pot fi desfiintate, in cazul in care incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari ( clasa mostenitorilor rezervatari este formata din descendenti, sotul supravietuitor, parinti ).

Puteti perfecta un contract de intretinere, daca este prestata obligatia contractuala de intretinere acesta nu poate fi desfiintat.

Astfel, contractul de intretinere nu va fi prezumtat o donatie deghizata, cata vreme este prestata efectiv intretinere.

Exista un certificat de mostenitor ?

Pentru a opera transferul dreptului de proprietate, trebuie determinate cotele-parti ce rezulta din mostenire, bunurile succesorale, precum si calitatea de mostenitor.


Este realizat partajul ?


Nu va trebuie acordul sotiei pentru instrainare, bunul este propriu, provine dintr-o succesiune.


Da, exista partaj. Sora mea a luat partea sa. Alți frați nu avem. Vreau ca si partea mea sa rămână moștenire tot băiatului ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere sau testamentul Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca imi fac un contract de intretinere sau testament si duc batrana la un azil mai sunt obligata sa ii platesc diferenta de contributie? (vezi toată discuția)