avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțirea diferențiată a masei succesorale a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțirea diferențiată a masei succesorale a părinților decedați

Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca masa succesorala compusa din o casa cu teren 1000 mp si 2 ha teren arabil sase inparta intre cei doi frati mostenitori astfel :
Unul sa pastreze casa cu terenul aferent de 1000 mp iar terenul agricol format din 2 ha sa fie inpartit ln mod egal. Si daca da se poate specifica fizic ce anume parcela de teren revine fiecaruia , tinand cont ca terenul agricol de 2 ha este format din 4 parcele de teren
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:44, 5 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar intai trebuie sa dezbateti succesiunea.
Dupa, incheiati cu fratele un act de partaj si impartiti bunurile dupa cum doriti. Direct, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare iesire din indiviziune costi.voicu costi.voicu Buna ziua, Daca pe un titlu de proprietate o casa + teren de 3000mp apar ca 2 mentiuni: una de 1500mp in care este inclusa si casa si una de 1500mp care ... (vezi toată discuția)
Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila de succesiune genovel genovel am primit sentinta civila de succesiune din care am constatat ca ne lipseste o parcela de teren arabil. Mentionez ca am facut o tranzactie intre mostenitori in ... (vezi toată discuția)