avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un salariat a castigat procesul cu angajatorul si a fost reintregrat si platite drepturile salariale pentru ultimii 2 ani. Dupa reintregrare salariatul a revendicat si cele 40 de zile de concediu de odihna de care nu a beneficiat in cei 2 ani.

Intrebarea mea este: cum se plateste concediul de odihna in acest caz, intra in drepturile salariale ale celor 2 ani la care se refera concediul de odihna, sau se platesc pe stat plata pe perioada de concediu de odihna dupa reintegrare?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
ameliee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 5 Noiembrie 2018
CO i se poate acorda sau i se vor compensa in bani la incetarea c.i.m.
Trebuie sa ii platim 24 de luni drepturile salariale si daca a intrat imediat dupa reangajare in concediu de odihna, concediu aferent celor 24 de luni cat a durat procesul, trebuie sa ii dam si drepturile banesti pentru acest concediu separat? Daca se poate si un articol din lege. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
ameliee, utilizator
Codul Muncii
art.150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)