avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după concubinaj

Cum se face partajul la despartirea concubinilor?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:47, 5 Noiembrie 2018
Relatia de concubinaj nu este recunoscuta in legislatia noastra.
Nu exista posibilitatea unui partaj in asemenea situatie.
Fiecare dintre concubini are bunuri proprii, in functie de chitantele/actele ce le detine.
Cel ce nu este trecut in actele respective, nu poate pretinde decat cel mult o suma de bani echivalenta cu ce a contribuit (drept de creanta). Dar va trebui sa dovedeasca la randul lui cu acte ca a contribuit cu acea suma de bani...
Vorbim de partaj intre fostii concubini doar daca au dobandit in coproprietate bunuri.

Altfel fiecare este proprietar asupra bunurilor achizitionate, atata timp cat legea nu recunoaste o comunitate de bunuri pt concubini similar sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Cea mai scurta cale de a-mi redobandi lucrurile si banii dupa o relatie de concubinaj cristinan1985 cristinan1985 dupa o relatie de 8 ani in care eu si concubinul am realizat diverse bunuri impreuna, ne-am despartit iar el nu vrea sa mi dea inapoi nimic dinn ceea ce eu am ... (vezi toată discuția)