dupa o relatie de 8 ani in care eu si concubinul am realizat diverse bunuri impreuna, ne-am despartit iar el nu vrea sa mi dea inapoi nimic dinn ceea ce eu am adus in aceasta relatie: bani si diverse bunuri materiale - pot sa il acuz ca si-a insusit ce nu ii apartine? cum pot sa le redobandesc?
cand spun bunuri ma refer la mobilier si electrocasnice, iar cand am mentionat bani ma refer la valori de peste 30000 de lei.
am construit o casa impreuna, si avem un baietel de 3 ani si 7 luni.
am consultat un avocat care nu mi-a dat mari sperante - deoarece casa si terenul sunt trecute doar pe numele lui, insa avocatul s-a legat mai mult de faptul ca terenul a fost obtinut de la o bunica de-a concubinului sub forma de donatie, sau ceva similar - oricum nu a fost un contract de vanzare cumparare, ci s-a mers pe cale judecatoreasca, si la notar.. in perioada aceea fiind impreuna, cumva avocatul respectiv a gasit aspectul asta ca un punct de plecare in proces..
Astept sfaturile Dvs,
Va multumesc anticipat!!
Relatia de concubinaj nu este legiferata in legislatia romaneasca.
Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj nu sunt considerate bunuri comune, ci bunuri proprii ale persoanei care este trecuta in actele de cumparare a bunurilor respective.
Dvs. daca nu figurati in actele niciunuia din bunurile respective, aveti cel mult un drept de creanta echivalent cu sumele de bani investite.
Dar, va trebui sa demonstrati ca ati avut efectiv acele sume de bani.
Totul se poate obtine numai pe calea unui proces in instanta.
Pentru toate bunurile care sunt pe numele lui, dvs. trebuie sa dovediti ca ati contribuit la achizitionarea lor.La prima vedere,as zice ca planul avocatului este aberant dar poate nu ati inteles dvs. bine ce vrea dansul sa faca.Din modul in care ati relatat,ar parea ca doreste sa obtina revocarea donatiei pe motiv ca a fost facuta in vederea incheierii casatoriei dar avand in vedere ca donator a fost o bunica de-a concubinului,acest lucru nu este posibil deoarece nu aveti niciun interes in aceasta chestiune,e problema lui si a bunicii.