Am notificat banca să nu-i elibereze bani mamei, care are Alzheimer, decât în prezența unui membru al familiei și acum nu putem retrage bani. Îi poate banca bloca contul?
In nurma diagnosticului de Alzheimer al mamei mele, am notificat banca sa nu-i elibereze mamei bani din cont decat in preyenta unui membru al familiei pana la obtinerea calitatii de curator pentru una din fiice. Avand nevoie de bani ne-am preyentat la banca si ni s-a refuzat extragerea sumei din cont. Banca poate bloca contul mamei mele?
Multumesc pentru raspuns.
Doresc sa va precizez ca titularul contului, adica mama mea impreuna cu mine ne-am preyentat la banca ;i ni s-a refuyat retragerea sumelor din contul de economii.
Faceti o sesizare in scris. Oricum ar fi, modul in care ati procedat cu instiintarea bancii a dus la asta. sa clarificam: i-ati spus bancii ca mama dv. nu prea stie ce face, banca nu are voie sa elibereze decat mamei banii. Ati anuntat-o sa nu ii mai elibereze ca mama nu prea are discernamant. Acum nu mai elibereaza. Nu, nu poate sa elibereze altor persoane.
Precizari: am notificat banca cu privire la diagnosticul de alzheimer depunand scrisoarea medicala si certificatul de incadrare in handica accentul , mentionand in notificare ca pana la ontinerea calitatii de cutrator a uneia din fiice sa i se elibereze sumele din cont numai in prezenta uneia din fiice . Cand m-a prezentat la banca impreuna cu mama, mi s-a spus ca baca i-a blocat contul si ca nu-i poate elibera nicio suma din cont. Mama are nevoie urgenta de bani pentru achizitionarea unei centrale termice pentru ca cea veche s-a defectat.
Mare gresala ati facut.Banca are dovezi de la dvs. cu privire la capacitatea de dispozitie a mamei dvs.Cel putin sa va fi trecut imputernicita pentru desfasurarea de operatiuni pe contul mamei inainte.Trebuie sa vorbiti cu un notar care va poate explica ce aveti de facut pentru a avea acces din nou la banii din cont.Inainte de a face o prostie consultati pe viitor un avocat.