avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am notificat banca să nu-i elibereze bani mamei, care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am notificat banca să nu-i elibereze bani mamei, care are Alzheimer, decât în prezența unui membru al familiei și acum nu putem retrage bani. Îi poate banca bloca contul?

In nurma diagnosticului de Alzheimer al mamei mele, am notificat banca sa nu-i elibereze mamei bani din cont decat in preyenta unui membru al familiei pana la obtinerea calitatii de curator pentru una din fiice. Avand nevoie de bani ne-am preyentat la banca si ni s-a refuzat extragerea sumei din cont. Banca poate bloca contul mamei mele?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au blocat contul ci pur si simplu drept de dispozitie asupra sumelor din cont are doar titularul (daca nu exista si un imputernicit pe cont).

In lipsa titularului si a unei hotarari de punere sub interdictie si numire a unui tutore, banca a actionat corect conform normelor legale si bancare.
Multumesc pentru raspuns.
Doresc sa va precizez ca titularul contului, adica mama mea impreuna cu mine ne-am preyentat la banca ;i ni s-a refuyat retragerea sumelor din contul de economii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare in scris. Oricum ar fi, modul in care ati procedat cu instiintarea bancii a dus la asta. sa clarificam: i-ati spus bancii ca mama dv. nu prea stie ce face, banca nu are voie sa elibereze decat mamei banii. Ati anuntat-o sa nu ii mai elibereze ca mama nu prea are discernamant. Acum nu mai elibereaza. Nu, nu poate sa elibereze altor persoane.
Precizari: am notificat banca cu privire la diagnosticul de alzheimer depunand scrisoarea medicala si certificatul de incadrare in handica accentul , mentionand in notificare ca pana la ontinerea calitatii de cutrator a uneia din fiice sa i se elibereze sumele din cont numai in prezenta uneia din fiice . Cand m-a prezentat la banca impreuna cu mama, mi s-a spus ca baca i-a blocat contul si ca nu-i poate elibera nicio suma din cont. Mama are nevoie urgenta de bani pentru achizitionarea unei centrale termice pentru ca cea veche s-a defectat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mare gresala ati facut.Banca are dovezi de la dvs. cu privire la capacitatea de dispozitie a mamei dvs.Cel putin sa va fi trecut imputernicita pentru desfasurarea de operatiuni pe contul mamei inainte.Trebuie sa vorbiti cu un notar care va poate explica ce aveti de facut pentru a avea acces din nou la banii din cont.Inainte de a face o prostie consultati pe viitor un avocat.

Alte discuții în legătură

Extras cont bancar geoconda77 geoconda77 Sunt mostenitor al tatalui. Mama inca traieste. In timpul vietii tatalui meu, mama a constituit, pe numele ei, mai multe conturi, in care a depus bani din ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Niște rude mi-au internat mama într-un azil fără ca eu să știu, am găsit-o doar cu ajutorul poliției. cum pot obține dreptul de tutore? Liliabdela Liliabdela Am mama cu diagnosticul de Alzheimer, internată într-un azil de bătrâni de niste rude binevoitoare fără ca eu, singura ei fiică, să pot să mai aflu ... (vezi toată discuția)