avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras cont bancar

Sunt mostenitor al tatalui. Mama inca traieste. In timpul vietii tatalui meu, mama a constituit, pe numele ei, mai multe conturi, in care a depus bani din veniturile tatalui meu. Cum pot obtine extrase de cont de la banca avand in vedere ca si mama este mostenitoare ca si mine? La dezbatarea succesiuni mama, in mod intentionat, a oomis sa consemneze si conturile bancare pe care acum, cand nu mai este responsabila mintal, intentioneaza sa le puna la dispozitia unei terte persoane prin imputernicire. As vrea sa stiu cate conturi sunt deschise si sa obtin extrase de cont. Sunt in posesia certificatului de mostenitor dupa tata. Va multumesc! Cu deosebit rescpect!
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:04, 10 August 2013
Daca exista conturi bancare pe numele tatalui puteti solicita bancii, pe baza certificatului de mostenitor, eliberarea extraselor.
Informatiile bancare privind istoricul de cont sau pentru a solicita extrase de cont de obtin numai de titularul contului. In speta, mama dumneavoastra a constituit pe numele ei astfel de conturi, prin urmare doar ea poate solicita extras de cont sau orice persoana care detine o imputernicire notariala de la aceasta. Dumneavoastra nu puteti decat sa solicitati extras de cont cu privire la eventualele conturi bancare detinute de tatal dumneavoastra defunct, in baza certificatului de mostenitor.

Daca detineti documente medicale care pun la indoiala starea psihica a mamei dumneavoastra, puteti solicita instantei punerea acesteia sub interdictie pe motiv ca nu are discernamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura administrare conturi DanielIosuf DanielIosuf Buna ziua, In urma succesiunii cauzate de decesul mamei, (eu si tatal meu fiind unici mostenitori), mostenesc de drept in afara de imobile si niste sume de ... (vezi toată discuția)
Raspunsul notarului todirasc todirasc Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire si conturile bancare casavie casavie Buna ziua, Un eveniment foarte trist ma face sa adaug un post pe acest forum. Ajutorul dumneavoastra va fi foarte mult apreciat. Acesta este casul ... (vezi toată discuția)