avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA in factura de la o firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA in factura de la o firma neplatitoare de TVA

Buna ziua ! O firma a emis in anul 2018 mai multe facturi cu TVA. Acestea au fost inregistrate de catre firma beneficiar a acestor facturi si s-a dedus TVA, comform facturilor primite. In luna noembrie 2018, firma care a dedus TVA primeste o atentionare de la ANAF ( in urma depunerii declaratiilor 394 ) ca firma emitenta a facturilor nu este platitoare de TVA.
Cum trebuie procedat in acest caz cu facturile primite in lunile anterioare , pentru ca pentru viitor situatia e clara ( nu se mai deduce TVA ) ?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:24, 5 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu mai deduce si face rectificari si la deconturie de tva depuse anterior.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)
Emitere facturi fiscale pe numele firmei mele fara aprobare catre delegati fara legatura cu firma mea addeco addeco Am o problema cu o firma care a emis facturi fiscale pe numele firmei mele folosita ca si client, dar fara aprobarea mea, trecand ca delegati persoane care ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare tva pelihaci pelihaci Buna ziua, O firma careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA deoarece nu a depus 2 deconturi consecutive de TVA, incepand cu data de 01.08.2012, a ... (vezi toată discuția)