avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum pot scoate copilul minor din intretinere de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum pot scoate copilul minor din intretinere de la munca?

Buna ziua, doresc sa fac un credit prin Prima Casa si la banca mi-au spus ca nu ma incadrez la o suma X pentru ca am trecut la servici copilul minor in intretinere. Mi-au spus sa scot copilul din intretinere(nu cea de la bloc, ci cea de la Anaf, sa nu fac vreo confuzie), insa sotia mea nu lucreaza . Intrebarea mea este: cum pot scoate copilul de la intretinere de la munca si daca il pot trece in intretinerea bunicilor sau a sotiei fara venituri? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:43, 5 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti grija, ca ce dati pe mere luati pe pere!
Adica, daca il veti scoate din intretinere, impozitul pe venitul dvs. va fi mai mare si veti lua bani mai putini.
Dar, pentru ca sotia nu are servici, nu lucreaza, nu aveti cum sa-l scoateti de la dvs. si sa fie la sotie.
Oricum, pentru copilul minor pot beneficia de deducerea suplimentara ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere de baza si deducere suplimentara carpaho carpaho Conform - Codul fiscal 2016 ART. 77 - Deducere personală (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea ... (vezi toată discuția)
Deducere de baza si deducere suplimentara carpaho carpaho Daca 2 salariati (mama si tata) lucreaza la acelasi angajator amandoi beneficiaza de deducere suplimentara? Daca 1 angajat (tata sau mama) lucreaza la un ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copii- autoritate parinteasca kennya kennya buna ziua am 2 copii unul de 3 ani si unul de 2 luni.precizez ca sotul meu are 2 case,masina(toate pe numele lui) si binenteles un loc de munca stabil.as ... (vezi toată discuția)