avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inel argint din SUA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inel argint din SUA

Bună seara. Am comandat un inel de argint, este o replică dintr-un serial. La poșta americană, i s-a spus vânzătorului ca ar fi niște restricții în spațiul UE. Inelul este de fapt artwork.
Ce se poate face? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AU Lucifer , utilizator 07:23, 7 Noiembrie 2018
Trebuie declarat si vamuit, dar nu cred ca ar fi interzis (cel putin daca nu importati argint cu kilogramele).
E doar un simplu inel, fashion accessory, îl cumpăr doar ca să-l port ocazional, nu sa vând.
De aceea întreb aici, sa știu ce e de făcut, mi se pare ca OUG 10 privind metalele prețioase este pentru operatorii economici.

-apasati pe raspunde, nu pe citeaza
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
AU Lucifer, utilizator
Am fost la oficiul poștal 6 și am întrebat la vamă. Au spus ca e ok, trebuie doar factura atașată la colet.
se poate importa fara probleme. veti plati taxa, comision vamal si tva daca valoarea depaseste 15 eur CIF
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import china acalin17 acalin17 buna ziua, am o ruda in china si as putea sa imi trimita colete cu adidasi/haine replica in RO insa nu le pot trece la vama pt ca nu am factura pe ele, nu se ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Magazin virtual Tomescu_cosmin Tomescu_cosmin Buna ziua, Doresc sa-mi deschid magazin virtual cu Metale Pretioase importate din alta tara ( non UE ). Am infiintat firma am autorizatie de la ANPC pentru ... (vezi toată discuția)